Elton John još jedan je u nizu slavnih koji napuštaju Twitter

Zbog nedavne promjene politike platforme koja će omogućiti nekontrolirano bujanje dezinformacija.

Elton John (foto: WIkipedia)

Elton John više neće koristiti Twitter, navodeći kao razlog “nedavnu promjenu politike platforme koja će omogućiti nekontrolirano bujanje dezinformacija”.

Društvena medijska tvrtka našla se na meti kritika otkako ju je za 44 milijarde dolara kupio Teslin izvršni direktor Elon Musk, koji je više puta dovodio u pitanje predanost Twittera slobodi govora. Otada je otpustio najviše rukovoditelje, kao i veliki dio cjelokupnog osoblja tvrtke, dok je implementirao niz kontroverznih novih značajki. Također se suočio s reakcijom nakon što je ponovno aktivirao Twitter račune i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa i Kanyea Westa. (West je ponovno zabranjen zbog dijeljenja antisemitskog materijala.)

Johnova najava možda se odnosi na još jedan nedavni razvoj događaja u kojem Twitter sada odbija provoditi vlastitu politiku protiv dezinformacija o COVID-19. “Cijeli život sam pokušavao koristiti glazbu da zbližim ljude”, napisao je John u svom oproštajnom tvitu. “Ipak me rastužuje kada vidim kako se dezinformacije sada koriste da bi se podijelio naš svijet.”

John nije prvi poznati izvođač koji je napustio Twitter. Trent Reznor iz Nine Inch Nailsa objavio je svoju odluku o odlasku prošlog mjeseca. “Ne treba nam arogancija klase milijardera da se osjećamo kao da mogu samo doći i riješiti sve. Čak i bez [Muska], jednostavno smatram da je to okruženjepostalo toksično”, rekao je. “Zbog svog mentalnog zdravlja, moram se isključiti. Ne osjećam se više dobro tamo.”

Jack White je poručio Musku: “Možda naučite koliko štetno može biti kada dopustite opasnim ljudima punim mržnje da govore što god žele na vašoj pozornici”, rekao je White u objavi na Instagramu. “Učini pravu stvar, Elone, i ne daj pozornicu drugim poticateljima mržnje.”

Joe Bonamassa potpuno je napustio društvene mreže prošlog mjeseca, iako je naveo općenitije razloge. “Društveni mediji postali su mi takva smetnja”, napisao je Bonamassa u postu koji je u međuvremenu izbrisan. “Ovo mjesto kao da ima zrelost srednje škole i bojim se da ću jednog dana biti isprovociran da kažem nešto zbog čega bih mogao požaliti. Uživajte prije nego vam uništi dušu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X