Facebook najavio mogućnost da glazbenici i mala poduzeća mogu naplaćivati streaming

‘Da bismo podržali kreativce i mala poduzeća, planiramo dodati mogućnost da se naplaćuje pristup događajima s videozapisima uživo na Facebooku – bilo što od internetskih izvedbi, preko predavanja do stručnih konferencija’, glasi službeni dopis s Facebooka.

Mark Zuckerberg, šef Uprave Facebooka (Izvor: Wikipedia)

Klubovi, koncerti i festivali još uvijek nisu u strategijama vraćanja u normalno stanje, a Facebook razvija mogućnost ublažavanja posljedica pandemije za neke.

Kompanija Marka Zckerberga najavljuje Messenger Rooms za video pozive za 50 ljudi. WhatsApp će nuditi grupne glasovne i video pozive do osam ljudi, dok će korisnici Facebooka moći ići uživo i kroz Facebook stranice i grupe.

“Facebook događaje moći ćete označiti i u narednim tjednima integrirati Facebook Live kako biste mogli emitirati program sa svojim gostima. Kako bismo podržali kreativce i male tvrtke, planiramo dodati mogućnost da se na stranicama naplaćuje pristup događajima s videozapisima uživo na Facebooku – bilo što od internetskih izvedbi do predavanja i stručnih konferencija. Kako bismo vam pomogli prikupiti novac za vaše potrebe, možete dodati gumb donacije videozapisima uživo gdje god su neprofitni sakupljači sredstava dostupni”, javljaju s Facebooka.

Također će biti olakšan pristup videu uživo kako biste ga mogli gledati ili slušati bilo gdje. Ako imate ograničene podatke ili neispravnu vezu, sada imate mogućnost slušanja samo zvuka. Ako nemate Facebook račun, većina javnih video zapisa uživo je sada dostupna na webu, a neke stranice mogu dijeliti besplatni broj koji omogućuje slušanje zvuka putem bilo kojeg telefona.

“Da bismo vam pomogli da podržite neke od svojih omiljenih stvaralaca, ‘zvijezdice’ proširujemo na više stranica i više zemalja. Nakon što kupite ‘zvijezdice’, možete ih poslati glazbenicima ili kreatorima tijekom streama i oni će za svaku ‘zvijezdicu ‘zaraditi 1 američki cent”, objašnjavaju iz Facebooka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X