R. Kelly se suočava s novim optužbama za seksualno zlostavljanje

Odvjetnici R. Kellyja ovih dana imaju pune ruke posla.

R. Kelly (Foto: Wikipedia)

R. Kelly se izjasnio da nije kriv za niz novih optužbi za trgovinu seksom u New Yorku. Pjevač hita “I Believe I Can Fly”, koji je trenutno iza rešetaka u zatvoru Metropolitan Correctional Center (MCC) u Chicagu, izjasnio se u četvrtak 30. travnja internetskom komunikacijom iz federalnog zatvora.

Nova optužnica dodaje nekoliko navoda o zlostavljanju žrtve nazvane samo Jane Doe 5, uključujući svjesno širenje virusa herpesa na dvije osobe. Ako bude osuđen, dvije nove točke imaju minimalne kazne od 10 godina, priopćili su tužitelji.

Kelly koji je na odsluženju kazne u Chicagu od prošle godine, također je optužen za reketiranje na američkom Okružnom sudu u New Yorku. Optužen je da seksualno zlostavljao dvije maloljetne djevojke koje su prisustvovale njegovim koncertima.

U međuvremenu, u Chicagu u saveznoj optužnici se pjevača još tereti za urotu sa svojim dugogodišnjim menadžerom Derrelom McDavidom i bivšim zaposlenikom da je namještao suđenje u slučaju dječje pornografije koji se protiv njega vodio 2008. godine. McDavid je negirao optužbe.

Kelly se također suočava s dodatnim optužbama u Minnesoti, koje tvrde da je od jedne tinejdžerice tražio seks u zamjenu za autogram koji je zatražila od njega 2001. godine, kao i optužbe da je potkupio službenika države Illinois da bi dobio lažne identifikacijske isprave za pjevačicu Aaliyah, kako bi se mogli vjenčati kad je imala 15 godina.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X