Fakofbolan reizdao album ‘Provincija uzvraća udarac’ na vinilu

Pulski punk rock bend FOB (Fakofbolan) objavio album ‘Provincija uzvraća udarac’ prvi puta u vinilnom obliku. Album je originalno izdan samo na CD-u prije više od 15 godina za tadašnji Zvuk Močvare. Također, dostupna je i digitalna verzija.

FOB 'Provincija uzvraća udarac'
FOB ‘Provincija uzvraća udarac’

Provincija uzvraća udarac treći je po redu album FOB-a, koji i 15 godina nakon zvuči svježe i aktualno. Punk rock 21. stoljeća, popraćen hardcore brzinom, rockerski vozećim gitarističkim riffovima, uz povremene uplive u ska ritmove, dok smo svojevrsnu novost mogli prepoznati u zaključnoj pjesmi, gdje koketiraju sa dub i hip-hop ritmovima. FOB-ov prepoznatljiv stil većem broju ljudi može se približiti pokušavajući ga usporediti sa onim što su npr. krajem ’70-ih i početkom ’80-ih radili The Clash, i što od početka ’90-ih npr. rade Rancid, kroz profilirani vlastiti stil.

Provincija uzvraća udarac je žestok i iskren album, uz snažne tekstove, na omotu priložene u hrvatskoj i engleskoj verziji. Kao što i sam naziv albuma govori, isti predstavljaju generaciju koja je sazrijela, ali koja po “moralnoj većini” još ima problema s odrastanjem. Tekstovi otkrivaju apsurdnost ljudskog društva, sa naglaskom na prostore na kojima živimo, gledano kroz objektiv ‘provincijske’ svakodnevice, ističući neskrivenu želju za životom.

Provincija uzvraća udarac u izdanju etikete PDV (Prekomjerna Doza Vinila) i Zvuč Močvare, dostupna je kao 12″ vinil, prvih 200 primjeraka sadrže originalno CD izdanje, a tu je i download card sa novim remasteringom, za kojeg je zaslužan domaći producent svjetskog glasa – Petar Dundov.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X