ZKM-ov ‘Noćni život’ dobio specijalnu nagradu žirija na MESS-u

Predstava ‘Noćni život’ nastala po tekstu Ivana Vidića, u režiji Paola Magellija, izvedena u petak 6. listopada na 57. međunarodnom kazališnom festivalu MESS, Sarajevo, Bosna i Hercegovina, u produkciji Zagrebačkog kazališta mladih, dobila je specijalnu nagradu žirija koji je radio u sastavu: dramski pisac, teatrolog, publicist i profesor, Darko Lukić; teoretičar teatra, Pietro Valenti te redatelj, dramski pisac i glumac Miguel Oyarzun.

'Noćni život'
‘Noćni život’

Na festivalu koji je trajao od 30. rujna do 8. listopada publika je u okviru glavnog programa imala priliku pogledati 29 predstava iz 15 zemalja, dok su u okviru MESS OFF programa održane i izložbe plakata, promocije knjiga i fotomonografije.

„Noćni život“ je dramsko djelo koji govori o sveopćem i raširenom stremljenju, gotovo pa čežnji današnjice – kako napraviti opću i sveobuhvatnu promjenu društvene, ekonomske, političke i duhovne stvarnosti. Zadatak koji je pred sebe postavljalo cjelokupno dvadeseto stoljeće, stoji pred ljudima i na početku dvadeset i prvog, samo promijenjen, multipliciran i proširen u svim smjerovima – i taj zadatak postaje zahtjev vremena, sve ogorčeniji, odrješitiji i odlučniji – da bi se opstalo na zemlji treba promijeniti cjelokupnu društvenu stvarnost.

U predstavi za čiji je predložak Ivan Vidić dobio Držićevu nagradu glume: Pjer Meničanin, Katarina Bistrović Darvaš, Doris Šarić Kukuljica, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Vedran Živolić, Frano Mašković, Anđela Ramljak, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Filip Nola, Zoran Čubrilo, Milivoj Beader i Sreten Mokrović.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X