Fan Slipknota umro nakon pada u ‘mosh pitu’

Šezdesetdvogodišnjak je primio jak udarac te je srušen na tlo za vrijeme koncerta.

Slipknot (foto: Wikipedia)

Za vrijeme Slipknotova koncerta “Knotfest Roadshow” u Hollywood Casino Amphitheatreu u mjestu Tinley Park u Illinoisu, šezdesetdvogodišnjak je pao u mosh pitu i umro od posljedica.

Stranica Patch.com prenosi kako je Richard Valadez iz Ziona u Illinoisu prošle nedjelje proglašen mrtvim. Iako službeni uzrok smrti još nije objavljen jer obdukcija još traje, svjedoci javljaju kako je Valadez srušen u jednom od mosh pitova koji su nastali unutar koncertnoga prostora gdje je za vrijeme izvođenja pjesme “Sulfur” primio snažan udarac i pao na travu.

Dva čovjeka pokušala su ga oživjeti umjetnim disanjem što je trajalo 15 do 25 minuta dok se djelatnici hitne pomoći nisu uspjeli probiti kroz gužvu, buku i opću paniku koju je događaj prouzročio. “Trebalo je to biti obavljeno bolje, s više djelatnika hitne pomoći za početak,” izjavila je jedna od svjedokinja, Brittany Ruel-Curtis. “Valdez se do tog trenutka zabljavao na koncertu, uživao u glazbi, piću i razgovoru s ljudima,” dodaje.

Mosh pitovi na Slipknotovim koncertima postali su posebno nasilni na ovoj turneji. Na koncertu u kalifornijskom San Bernardinu frontmen Corey Taylor morao je prekinuti nastup dok se publika nije smirila. Ljetna turneja “Knotfest Roadshow” na kojoj nastupaju i Volbeat, Gojira te Behemoth nastavlja se u rujnu nastupom u Texasu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X