Fan Slipknota umro nakon pada u ‘mosh pitu’

Šezdesetdvogodišnjak je primio jak udarac te je srušen na tlo za vrijeme koncerta.

Slipknot (foto: Wikipedia)

Za vrijeme Slipknotova koncerta “Knotfest Roadshow” u Hollywood Casino Amphitheatreu u mjestu Tinley Park u Illinoisu, šezdesetdvogodišnjak je pao u mosh pitu i umro od posljedica.

Stranica Patch.com prenosi kako je Richard Valadez iz Ziona u Illinoisu prošle nedjelje proglašen mrtvim. Iako službeni uzrok smrti još nije objavljen jer obdukcija još traje, svjedoci javljaju kako je Valadez srušen u jednom od mosh pitova koji su nastali unutar koncertnoga prostora gdje je za vrijeme izvođenja pjesme “Sulfur” primio snažan udarac i pao na travu.

Dva čovjeka pokušala su ga oživjeti umjetnim disanjem što je trajalo 15 do 25 minuta dok se djelatnici hitne pomoći nisu uspjeli probiti kroz gužvu, buku i opću paniku koju je događaj prouzročio. “Trebalo je to biti obavljeno bolje, s više djelatnika hitne pomoći za početak,” izjavila je jedna od svjedokinja, Brittany Ruel-Curtis. “Valdez se do tog trenutka zabljavao na koncertu, uživao u glazbi, piću i razgovoru s ljudima,” dodaje.

Mosh pitovi na Slipknotovim koncertima postali su posebno nasilni na ovoj turneji. Na koncertu u kalifornijskom San Bernardinu frontmen Corey Taylor morao je prekinuti nastup dok se publika nije smirila. Ljetna turneja “Knotfest Roadshow” na kojoj nastupaju i Volbeat, Gojira te Behemoth nastavlja se u rujnu nastupom u Texasu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X