Father John Misty najavio novi album ‘Pure Comedy’

Nasljednik od kritike priznatog albuma ‘I Love You, Honeybear’ ugledat će svjetlo dana 7. travnja ove godine, a kao najavu Father John Misty je izbacio oba istoimena singla kao i 30-minutni film koji se može pogledati na njegovoj službenoj internetskoj stranici.

Father John Misty
Father John Misty

U čak 75 minuta, koliko traje album “Pure Comedy” Josh Tillman se dotiče tema napretka, tehnologije, slave, okoliša, politike, starenja društvenih mreža, ljudske prirode, ljudskih veza i svoje uloge u cijelom tom kolažu. Obzirom da je već dokazao kako je ‘kaos njegova furka’ i na koncertne nastupe koji to nekad i nisu ili se pretvore u intimno ludilo, Father John Misty kao istinska enigma izgradio je svoj prepoznatljiv umjetnički prostor. “Pure Comedy”, gledano u tom svijetlu, već se predstavlja kao korak koji bi trebao i zasjeniti “I Love You, Honeybear”.

Album “Pure Comedy” nastao je u najvećem opsegu 2015. godine, a Tillman ga je snimao s osnovnom pratnjom i vokalom drektno na magnetofonske vrpce s tim da niti jednu pjesmu nije snimio iz više od dva pokušaja.

“Pure Comedy” Tillman je producirao zajedno sa starim znancem, producentim, Jonathanom Wilsonom, a s njim i Trevorom Spencerom je radio i miks. Album je masterirao Bob Ludwig, na njemu su zastupljeni gudači, puhači, kao što sadrži i zborne aranžmane ikonoklasta klasičara Gavina Bryarsa (Jesus Blood Never Failed Me Yet, Sinking Of The Titanic) u suradnji s Nico Muhly i Thomasom Bartlettom.

Svoj prvi javni nastup po objavljivanju albuma Father John Misty imat će na ovogodišnjoj Coachelli 14. travnja.

Popis pjesama albuma “Pure Comedy”:

1. Pure Comedy
2. Total Entertainment Forever
3. Things It Would Have Been Helpful to Know Before the Revolution
4. Ballad of the Dying Man
5. Birdie
6. Leaving LA
7. A Bigger Paper Bag
8. When the God of Love Returns There’ll Be Hell to Pay
9. Smoochie
10. Two Wildly Different Perspectives
11. The Memo
12. So I’m Growing Old on Magic Mountain
13. In Twenty Years or So

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X