Florence + The Machine novi album najavljuju kao bajku s 14 pjesama, a objavljen je i novi singl

Florence + the Machine predstavili su još jedan, treći po redu, novi singl s kojim su, na oduševljenje fanova, najavili i skori izlazak novog studijskog albuma. Naziva ‘Dance Fever’, peti studijski album Florence i njenih pratećih mašina očekuje se u svibnju, a najnoviji singl ‘My Love’ dolazi u pratnji službeneg video spota.

Florence + The Machine ‘My Love’

Album „Dance Fever” opisan je kao bajka s 14 pjesama, čije treće otkriveno poglavlje – „My Love” – Florence Welch izdvaja kao zaista posebnu pjesmu, a čiji je entitet stvorila uz pomoć Davea Bayleyja iz sastava Glass Animals.

Uz Daveovu ljubav prema sintesajzerima i Florenceinu fascinaciju gotikom, oblikovan je zvuk koji bi se mogao opisati kao „klupska verzija Nicka Cavea”. Tekst pjesme inspiraciju crpi direktno iz gotičke fikcije Carmen Marije Machado i Julije Armfield, ali i folk horror filmova kao što su „The Wicker Man”, „The Witch” i „Midsommar” dok je atmosfera ove glazbene priče vizualno upotpunjena koreografijom Ryana Heffingtona te još jednim u nizu fascinantnim video uratkom redateljice Autumn De Wilde.

Florence + The Machine ‘Dance Fever’

Najavljeno novo studijsko izdanje „Dance Fever”, uglavnom snimano u Londonu, nastajalo je tijekom pandemije – u iščekivanju „onog starog svijeta bez ograničenja”. Uz trenutačno aktualni vodeći singl „My Love”, nešto ranije predstavljena je snažna pjesma „King”, a kao iznenađenje ususret današnjoj objavi na glazbenim platformama se prije svega nekoliko dana pojavio i singl „Heaven is Here”.

Središnj motivi albuma je ples s folklornim elementima srednjeg vijeka uz što je Florence utkala i vlastita iskustva plesne discipline koja su joj je pomogla na putu do trezvenosti. Fascinaciju plesnom manijom (choreomania), renesansnim fenomenom u kojem su skupine ljudi – ponekad tisuće – plesale do iznemoglosti glazbenica je otkrila neposredno prije pandemije, a uzevši u obzir da je jedno cijelo desetljeće bez prekida provela na intenzivnim turnejama svijetom, ne čudi kako su ovakvi motivi duboko rezonirali s njom.

Album dočarava ono što joj je najviše nedostajalo usred izolacije – klubovi, plesanje na festivalima, vrtlog pokreta i zajedništva te nada u ponovna okupljanja. Ukratko, „Dance Fever” donosi ono najbolje iz Florence i predstavlja ju na vrhuncu moći kada dolazi do potpuno ostvarene samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun te se igra idejama identiteta, muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja. Izdanje je najavljeno za 13. svibnja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X