Ivan Grobenski objavio album i video ‘Siromahi i Lazari Live’

Ivan Grobenski objavio je album ‘Siromahi i Lazari Live’ koji je snimljen uživo 22. siječnja na koncertu u zagrebačkom klubu Dva Osam.

Ivan Grobenski ‘Siromahi i Lazari live’

Album sadrži šest pjesama koje su originalno i objavljene na istoimenom hvaljenom albumu “Siromahi i Lazari” krajem 2020. godine, ali ovaj puta u nešto drugačijim aranžmanima kojima su svoj doprinos dali svi članovi benda – Ivan Grobenski – vokal, gitara, Marko Lucijan Hraščanec – saksofoni, Leo Beslać – gitara, flauta, Marin Hraščanec – klavijature.

„Album je nastao iz želje da se vrijeme ‘Siromaha i Lazara’ zaključi jednim live albumom i koncertnim live videom koji je ulovio bend na svom vrhuncu, pogotovo ako uzmemo u obzir da je taj bend nastao isključivo za potrebe izvođenja spomenutog materijala te da u ovom obliku vjerojatno više neće postojati. Kao što i kažu stihovi istoimene pjesme, ‘jen’ se vruši, jen’ se zdigne’ i baš je to bila namjera, proslaviti rušenje ‘siromaha’ sa stilom i zajedno s publikom, a time otvoriti put ‘lazarima’ da krenu u jedno novo vrijeme, novi bend i novi materijal.“, kaže Grobenski.

Potom je dodao: „Posebno mi je drago da smo na albumu uspjeli sačuvati kontinuitet te da se može slušati kao jedna neprekinuta cjelina bez nekih posebnih intervencija, da slušatelji zaista mogu čuti kako je bilo. Iako je ovaj album dobio epitete ‘mračnog’ i ‘bluzerskog’ i izašao u ne baš veselo vrijeme pandemije, drago mi je da je epilog drugačiji i da se čuje i vidi da su se ljudi zajedno s nama smijali, zabavljali, veselili i zapravo proslavili propast jednog odličnog benda. Čini mi se da je format live albuma danas sve manje zastupljen, a meni su kao klincu neki od najdražih albuma bili – i još su – baš live albumi. Dapače, neke sam izvođače poput Bowie-a, Lou Reed-a, Johnny Casha-a, MC5, Jimmyja Smitha itd. počeo istraživati tek nakon što sam najprije čuo njihove live albume… Tako da, veliki sam fan live albuma od kojih su mi mnogi i najdraži u raznim diskografijama i želja mi je bila pokušati postići nešto slično, priuštiti i sebi i ljudima to iskustvo slušanja live albuma gdje pjesme žive onako kako su i zamišljene u svojoj biti, a to je uživo, na koncertu, pred publikom i s publikom. Puno hvala klubu Dva Osam u kojem je koncert i snimljen, uživali smo svirajući u prostoru koji je i u novom obliku pokazao zašto je jedno od kultnih zagrebačkih mjesta alternativne scene. Lijepo su nas primili i omogućili nam da uživamo zajedno s publikom.“

Album je objavljen samo u digitalnom obliku i možete ga slušati putem streaming servisa, a ujedno je objavljena i video snimka koncerta koji u cijelosti možete pogledati na Youtubeu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X