Fluorescentne mačke u borbi protiv AIDS-a

Rubrika ‘Dno dna’ danas vam predstavlja nove favorite nepostojećeg natječaja za novinarski biser dana. Područja: znanost i filozofija.

(Ilustracija: Danijel Drakulić)

Vlasnici su im dali divna imena TgCat1, TgCat2 i TgCat3, nahranili ih whiskasom, pomazili po bradi, a kad su ih izložili UV zračenju uvidjeli su da im mačke svijetle fluorescentno zelenom bojom. I umjesto da ih okače na strop diskoteke, odlučili su njihovom svjetlucavošću izliječiti AIDS. Na stranu to što nekakvo znanstveno objašnjenje dokazuje da to sve ima smisla, pravo je pitanje – zašto je netko uopće mačiće genetski modificirao tako da svijetle u mraku?! Ovo je, inače, otprilike milijunto otkriće koje sugerira da je traganje za lijekom protiv side možda konačno okončano. I naravno, kao i nebojeno puta do sada, o njemu više nećemo čuti niti riječ: Borba protiv AIDS-a: Kreirane GM mačke koje svijetle zeleno!

Nitko poput srpskih medija ne podiže domete malog čovjeka na pijedestal borbe za bolje sutra; filozofska promišljanja, umna i fizička dostignuća, mali koraci za globalni napredak…  Ukratko, sve ono što bi prošlo nezapaženo da nema neumornih i predanih istraživačkih novinara kojima je informacija na prvom mjestu, a moral i istina dijele drugo. Junakinja ovog članka je Milena Ćeranić, umjetnica i kozmopolit, čiji je pothvat prvo zaživio na Facebooku, a tek potom na stranicama cijenjenog portala.

Saznajte više: Dno dna – prostor za gomilanje medijskog besmisla

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X