Fontaines D.C. imaju novi singl ‘I Love You’ kojim brutalno kritiziraju rodnu Irsku

Grupu bi ove godine trebali ponovno gledati i slušati na INmusic festivalu.

Fontaines D.C. (Foto: Filmawi)

Prošli mjesec su Fontaines D.C. najavili svoj novi studijski album “Skinty Fia” za 22. travanj, a danas je izbačen nasljednik prvog singla “Jackie Down The Line”.

Naizgled ljubavna pjesma, “I Love You” je slojevita, impresionistička i prožeta intenzitetom zaštitnog znaka benda. U naizgled gorljive tekstove ušivena je jadikovka za Irskom, u onome što frontmen Fontainesa D.C. Grian Chatten opisuje kao “prvu otvoreno političku pjesmu koju smo napisali”. Napisana iz perspektive Irca u inozemstvu, pjesma se razotkriva kako bi otkrila strastveni osjećaj samoprezira.

Tekstovi pjesme detaljno opisuju krivnju birtijaškog veseljaka, uživajući u velikom osobnom uspjehu i osjećaju kulturnog ponosa, dok istovremeno metaboliziraju duboko razočaranje i uskovitlani bijes, zbog trenutačne političke klime, kao i zbog najmračnijih povijesnih zločina u zemlji, kao što su desetljeća tragične brutalnosti u domu za majke i djecu Tuam u Galwayu: “Ovim otokom upravljaju morski psi s dječjim kostima zabijenima u čeljusti.”

Filmski glazbeni video, koji je režirao Sam Taylor, bilježi intenzitet izgradnje pjesme; Grian šeta mirnom crkvom obasjanom svijećama prije nego što intenzivno isporučuje drugu polovicu pjesme izravno u kameru s karakterističnom težinom. On elaborira: “Stojim u središtu naše voljene domovine dok se mnoge stvari dovode do tragičnog kraja s apokaliptičnim ishodima. Takav mi je osjećaj sada, kao i kad sam te stihove napisao.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X