Fontaines D.C. najavili novi album ‘Romance’ singlom ‘Starburster’

Album izlazi 23. kolovoza za XL Recordings.

Fontaines D.C. “Romance”

Fontaines D.C. otkrili su detalje svog četvrtog albuma “Romance” koji bi trebao izaći 23. kolovoza za XL Recordings. Kao najavu, bend je predstavio glavni singl, “Starburster”.

“Romance” slijedi proslavljeno izdanje benda “Skinty Fia” iz 2022. i nastoji dodatno pogurati Fontaines D.C. u novi zvučni i tematski teritorij uključujući elemente hip-hopa, shoegazea, grungea i drugih stilova. Album nastavlja promišljanja irskih izvođača o nacionalnosti, identitetu i idealizmu. “Romance” također označava prvu suradnju benda s producentom Jamesom Fordom.

“Uvijek smo imali osjećaj idealizma i romantike”, izjavio je gitarist Conor Deegan. “Svakim se albumom sve više udaljava od promatranja toga kroz objektiv Irske, tako izravno kao na “Dogrel”. Drugi album (“A Hero’s Death”) govori o toj odvojenosti, a treći (“Skinty Fia”) o Ircima raseljenim u dijaspori. Sada gledamo gdje i oko čega još možemo biti romantični.”

“Na ovoj ploči govorimo stvari koje želimo reći već dugo vremena”, dodao je frontmen Grian Chatten. “Nikad se ne osjećam kao da je gotovo, ali lijepo je osjećati se lakše.”

“Starburster” stiže kao prvi primjer sve eksperimentalnijeg smjera benda. Nadahnuta napadom panike koji je Chatten pretrpio na londonskoj postaji St Pancras, pjesma sadrži izrazito hip-hop bubnjeve, Chattenov brzi vokalni nastup i promjenu tona usred pjesme.

“Romance”, popis pjesama:

01. Romance
02. Starburster
03. Here’s The Thing
04. Desire
05. In The Modern World
06. Bug
07. Motorcycle Boy
08. Sundowner
09. Horseness is the Whatness
10. Death Kink
11. Favourite

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X