Courtney Love: Taylor Swift je nebitna i nezanimljiva kao umjetnica

Udovica Kurta Cobaina nije štedjela riječi u intervjuu za britanski The Standard o Taylor Swift, a također je govorila i o Lani Del Rey, Madonni i Beyonce.

Courtney Love (Foto: Wikipedia)

Courtney Love je razgovarala za The Standard kako bi promovirala svoju novu emisiju na britanskom BBC Radio 6 Music i BBC Sounds pod nazivom “Courtney Love’s Women”, te se tom prigodom osvrnula i na žene u glazbi.

Iako je njen show pokrenut zbog uzdizanja i slavljenja žena u glazbi, Courtney Love je oštro kritizirala Taylor Swift. Love je rekla za list: “Taylor je nebitna. Možda predstavlja neko sigurno mjesto za djevojke i vjerojatno je Madonna sadašnjice, ali je nezanimljiva kao umjetnica.”

Unatoč tome što je ranije rekla da su njezin pokojni suprug Kurt Cobain i Lana Del Rey jedini “pravi glazbeni genijalci” koje je ikada poznavala , sada je rekla da joj se Rey prestala sviđati.

“Lana mi se ne sviđa otkako je obradila pjesmu Johna Denvera i mislim da bi stvarno trebala uzeti sedam godina pauze,” rekla je Love. i dodala: “Sve do ‘Take Me Home, Country Roads’ mislim da je sjajna. Kad sam snimala svoj novi album, morala sam je prestati slušati jer je previše utjecala na mene.”

Courtney Love zatim je progovorila o Madonni, s kojom je desetljećima imala težak odnos. Godine 2007. Love je dovela u pitanje i Madonninu valjanost kao umjetnice, pišući na svom blogu u to vrijeme: “Madonna je sjajna poslovna žena, ali hajde, slaba je kao umjetnica i svi to znamo. Sviđa mi se Madge, ali kao relevantna glazbenica ona je šala.”

Sada je Love za The Standard nastavila u tom tonu: “Ne sviđa mi se ona i ne sviđam se ja njoj. Voljela sam film ‘Desperately Seeking Susan’, ali koliko zbog New Yorka, toliko i zbog nje.”

Na drugom mjestu u intervjuu, Love je govorila i o Beyoncé i njenom recentnom albumu “Cowboy Carter”: “Sviđa mi se ideja da Beyoncé napravi country album jer se radi o crnkinji koje idu u prostore gdje su prije bile dopuštene samo bjelkinje, nije da mi se to previše sviđa. Kao koncept mi se sviđa. Samo mi se ne sviđa njezina glazba.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X