Foo Fighters i The Black Keys zajedno s Neil Youngom na pozornici

Dave Grohl iz Foo Fightersa i Dan Auerbach iz The Black Keysa pridružili su se Neilu Youngu na velikoj open air pozornici u subotu u New Yorku tijekom izvedbe pjesme ‘Keep On Rockin’ In A Free World’.

Neil Young i Dave Grohl na Global Citizen Festivalu u New Yorku

U njujorškom Central parku je u subotu 29. rujna upriličen Global Citizen Festival na kojem su pred 60.000 posjetitelja svirali Foo Fighters, The Black Keys, Band Of Horses, K’naan i Neil Young & Crazy Horse koji su ujedno bili zvijezde večeri.

Klimaks večeri uslijedio je tijekom desetominutne verzije Youngove himne „Keep On Rockin’ In A Free World“ tijekom koje su se njemu i Crazy Horseu pridružili Dave Grohl i Dan Auerbach, a na kraju i ostali izvođači.

Te večeri se kao iznenađenje pojavio i John Legend koji nije bio najavljen u programu, te je izveo Lennonovu „Imagine“ svega nekoliko stotina metara od mjesta gdje je nikad prežaljeni Beatle usmrćen 1980. godine.

Organizatori festivala imali su inovativni pristup kad je u pitanju bila distribucija ulaznica. Svako tko je želio biti na koncertu i dobiti besplatnu ulaznicu morao se registrirati na globalcitizen.org i sakupljati bodove gledanjem videa o siromaštvu, malariji, zagađenju i ostalim globalnim problemima. Organizatori su izdali priopćenje kako se na stranicu registriralo više od 71.000 ljudi što je rezltiralo s 3,5 milijuna pregleda stranica. 60.000 njih dobilo je besplatne ulaznice za subotnji koncert.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TEdBA-wxIdY[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X