Foo Fighters i The Black Keys zajedno s Neil Youngom na pozornici

Dave Grohl iz Foo Fightersa i Dan Auerbach iz The Black Keysa pridružili su se Neilu Youngu na velikoj open air pozornici u subotu u New Yorku tijekom izvedbe pjesme ‘Keep On Rockin’ In A Free World’.

Neil Young i Dave Grohl na Global Citizen Festivalu u New Yorku

U njujorškom Central parku je u subotu 29. rujna upriličen Global Citizen Festival na kojem su pred 60.000 posjetitelja svirali Foo Fighters, The Black Keys, Band Of Horses, K’naan i Neil Young & Crazy Horse koji su ujedno bili zvijezde večeri.

Klimaks večeri uslijedio je tijekom desetominutne verzije Youngove himne „Keep On Rockin’ In A Free World“ tijekom koje su se njemu i Crazy Horseu pridružili Dave Grohl i Dan Auerbach, a na kraju i ostali izvođači.

Te večeri se kao iznenađenje pojavio i John Legend koji nije bio najavljen u programu, te je izveo Lennonovu „Imagine“ svega nekoliko stotina metara od mjesta gdje je nikad prežaljeni Beatle usmrćen 1980. godine.

Organizatori festivala imali su inovativni pristup kad je u pitanju bila distribucija ulaznica. Svako tko je želio biti na koncertu i dobiti besplatnu ulaznicu morao se registrirati na globalcitizen.org i sakupljati bodove gledanjem videa o siromaštvu, malariji, zagađenju i ostalim globalnim problemima. Organizatori su izdali priopćenje kako se na stranicu registriralo više od 71.000 ljudi što je rezltiralo s 3,5 milijuna pregleda stranica. 60.000 njih dobilo je besplatne ulaznice za subotnji koncert.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TEdBA-wxIdY[/youtube]

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X