Frank Miller izbačen sa Thought Bubble Festivala zbog islamofobičnog stripa iz prošlosti

Frank Miller više neće gostovati na konvenciji stripova Thought Bubble nakon negodovanja na društvenim mrežama zbog njegovog kontroverznog stripa ‘Holy Terror’.

Frank Miller (Foto: Wikipedia)

Popularna britanska konvencija stripova Thought Bubble Festival, nedavno je objavila da Frank Miller više neće biti dio nadolazeće konvencije nakon velike kritike na društvenim mrežama na odluku da Miller bude gost.

Kritike su se pojačale kada je Zainab Akhtar, izdavačica ShortBoxa najavila da će se povući s konvencije zbog Millerove prisutnosti, jer je Akhtar smatrala da Thought Bubble ne rješava njezinu zabrinutost zbog onoga što je smatrala islamofobičnom retorikom u Millerovom radu, tj. osobito kontroverznom stripu “Sveti teror” (Holly Terror) iz 2011. godine, Millerovu reakciju na 11. rujan koju je većina strip kritičara ocijenilo izrazito islamofobičnim stripom.

‘Sveti teror’ – Millerov strip koji je proglašen islamofobnim

S njenom objavom da se povlači zbog Millera ubrzo su se javili i drugi strip autori sa sličnim pogledom na gostovanje autora kojeg svijet najviše pamti po djelima kao što su “Sin City” i “300”, koje je Hollywood ujedno i ekranizirao u filmske hitove.

Pritisak koji je uslijedio nakon odluke Akhtarove da ne prisustvuje konvecenciji na kraju je doveo do najave da Miller više neće biti gost. Obavijest o tome možete pročitati ispod u službenoj objavi Thought Bubble Festivala:

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X