Popečitelji objavili album ‘Uvek’, njihovo prvo izdanje na vinilu

Neumorni visokoenergetski trio, koji svojom autentičnom glazbom već više od dva desetljeća razgaljuje koncertne prostore širom regije, objavio je dugoočekivani album pod nazivom ‘Uvek’ (Odličan hrčak / Druga stvar, 2021).

Popečitelji ‘Uvek’

“Uvek” sadrži devet pjesama i prvo je izdanje Popečitelja objavljeno na vinilu.

“Objavljivanje ovog albuma, prvobitno najavljenog singlom “Pozivanje”, kao i mnoge druge stvari je bilo odloženo usled krize izazvane pandemijom. “Uvek” izlazi sa zakašnjenjem, ali možda i u pravom trenutku za vraćanje nade u bolje sutra. Album je snimljen i završen pre pandemije, a tematski i zvučno je nosio to breme bliske budućnosti. Naslovi numera kao da su najavljivali dešavanja koja slede. Otvara ga “Udarna vest”, a tu su i “Vreme nade”, “Aždaja je mrtva”, “Pozivanje” dobija svoje “Odazivanje”, naslovna “Uvek”, “Uporna spona” i “Most”, a završava se pozitivno “Slavljem”. Nadam se da će biti razloga za to pozitivno, i to na jesen u klupskim koncertnim prostorima”, objašnjava Saša Furunović iz grupe Popečitelji.

Popečitelji (Foto: John Wolfrik)

Braća Saša i Goran Furunović potpisuju glazbu na albumu, dok je bubnjeve odsvirao tadašnji bubnjar Ivan Cvetković – Ivši koga je kasnije zamijenio Dušan Lazić, aktualni bubnjar Popečitelja.

Produkciju i dizajn omota potpisuje Saša Furunović.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X