Frank Turner pobijesnio zbog uništenja PIAS-ovog skladišta

Frank Turner koji je bio jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Terraneo festivala u Šibeniku, priznao je da je bio potpuno izvan sebe kada je čuo vijest da je 8. kolovoza izgorjelo skladište PIAS-a u Enfieldu u Velikoj Britaniji.

Frank Turner (Foto: Tomislav Sporiš)

PIAS je distribucijska kuća nezavisnih diskografa među kojima su XL Recordings, Beggars, Domino, Wall Of Sound, Warp Defected, Sunday Best i Big Brother. Frank Turner je za Kerrang! Izjavio kako taj požar može biti fatalan za male izdavače.

„Bio sam bijesan kad sam čuo da je skladište PIAS-a izgorjelo. Bez obzira kakvo političko ili drugo mišljenje imali, osobno vjerujem da su tim požarom najviše pogođeni nezavisni biznisi malih labela iz kojih stoje marljivi ljudi“, izjavio je Turner.

Glazbenik koji je i sam potpisao za nezavisni label Xtra Mile precizirao je i problem s kojim će se morati nositi nezavisni diskografi. „Xtra Mile je skoro u potpunosti izgubio svoj katalog. Na kratke staze gledano neka količina za britansko tržište je u opticaju, ali najveći dio izdanja je uništena i izdavač vjerojatno neće biti u mogućnosti ponovno tiskati kompletan postojeći katalog. To je jak udarac na nezavisne izdavače, a za mnoge će biti fatalan“, zabrinuto je izjavio Frank Turner.

Saznajte više: Bura, kauboj iz pakla, ludi Frank i elektropop happening

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X