Svijet se sprema za proslavu 20. rođendana ‘Neverminda’

Spremate li se i vi za ovu važnu obljetnicu? Makar jednim dobrim tulumom…

Nirvana: Nevermind, De Luxe Edition

Ove godine se navršava dvadeset godina od objavljivanja Nirvaninog albuma „Nevermind“ koji ne samo da je otvorio vrata grunge rocku uz Seattlea, već je bio i ostao najprodavaniji album alternativnog rocka svih vremena. Već po izlasku je singl „Smells Like Teen Spirit“ proširio se svjetskim top ljestvicama poput kuge, a početkom 1992. „Nevermind“ je s prvog mjesta Billboarda skinuo „Dangerous“ Michaela Jacksona.

Povodom važne obljetnice u Londonu se postavlja izložba koja će u rujnu biti otvorena za javnost. Pored memorabilija, artefakata i fotografija, izložba će također dati doprinos i obožavateljima i njihovim memorabilijama, stoga su i oni pozvani da sa svojim materijalnim uspomenama, crtežima i sl. sudjeluju u izložbi. Tko misli da posjeduje nešto uistinu značajno može se javiti i informirati na Nirvanaexhibition.com.

Otvaranje izložbe predviđeno je za 19. rujna kad će se u prodaji pojaviti i posebno jubilarno i bogato opremljeno izdanje albuma „Nevermind“ koje će pored remasterirane originalne snimke sadržavati raritetne snimke i remikseve na čak četiri CD-a i jednom DVD-u. Na njemu će biti uvrštene studijske probe, kao i demo snimke koje je prije snimanja albuma producirao Butch Vig. Novu dimenziju albuma ponudit će i „Devonshire Mixes“, Vigov miks albuma koji se u mnogočemu razlikuje od finalne verzije producenta Andyja Wallacea. Bit će tu i BBC sesioni Nirvane i nastup u Paramount Theateru u Seattleu iz 1991. godine koji je ujedno i jedini poznati koncert grupe koji je snimljen na filmu. Uz sve navedeno ide i knjiga od 90 stranica s rijetkim fotografijama i artefaktima iz ere „Neverminda“. Super De Luxe izdanje tiskat će se u 40.000 primjeraka (10.000 za američko tržište i 30.000 za ostatak svijeta).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X