Franz Ferdinand mahnito objavljuju novi singl

Franz Ferdinand objavili su najavni singl ‘Right Action’ za novi studijski album ‘Right Thoughts, Right Words, Right Action’ prije tri tjedna, a upravo su nas počastili novim singlom i odgovarajućim spotom ‘Love Illumination’.

Franz Ferdinand - Love Illumination

Franzi voze u petoj brzini, pa su nakon studijske hibernacije doista u punom pogonu jer prije objave četvrtog studijskog albuma objavljuju već drugi singl i aktivno rade na odgovarajućim vizualnim podražajima kroz svoje videospotove. Ostali su vjerni sami sebi i najnovijim uratkom. Estetska i stilska nostalgija tako objedinjavaju voodoo, bizarne, groteskne, zazorne i bizarno-mračne horor motive i nastavljaju poetiku retro-kolažiranja Franza Ferdinanda. Kao i uvijek, sve je prepuno campa, ali i računalnih poigravanja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ooq23i-QGBM[/youtube]

Spot tako koristi, prema riječima redatelja Timothya Tima Saccentija, algoritamske uzorke što podsjećaju na različite smjerove video-umjetnosti kasnih sedamdesetih i osamdesetih godina, a u svojoj je montažnoj poetici neodoljivo sličan videospotovima za predstavnike rane electro-dance scene istog razdoblja.

Saccenti je ranije ove godine režirao spotove “Angel” i “Heaven” za Depeche Mode.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X