Franz Ferdinand mahnito objavljuju novi singl

Franz Ferdinand objavili su najavni singl ‘Right Action’ za novi studijski album ‘Right Thoughts, Right Words, Right Action’ prije tri tjedna, a upravo su nas počastili novim singlom i odgovarajućim spotom ‘Love Illumination’.

Franz Ferdinand - Love Illumination

Franzi voze u petoj brzini, pa su nakon studijske hibernacije doista u punom pogonu jer prije objave četvrtog studijskog albuma objavljuju već drugi singl i aktivno rade na odgovarajućim vizualnim podražajima kroz svoje videospotove. Ostali su vjerni sami sebi i najnovijim uratkom. Estetska i stilska nostalgija tako objedinjavaju voodoo, bizarne, groteskne, zazorne i bizarno-mračne horor motive i nastavljaju poetiku retro-kolažiranja Franza Ferdinanda. Kao i uvijek, sve je prepuno campa, ali i računalnih poigravanja.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ooq23i-QGBM[/youtube]

Spot tako koristi, prema riječima redatelja Timothya Tima Saccentija, algoritamske uzorke što podsjećaju na različite smjerove video-umjetnosti kasnih sedamdesetih i osamdesetih godina, a u svojoj je montažnoj poetici neodoljivo sličan videospotovima za predstavnike rane electro-dance scene istog razdoblja.

Saccenti je ranije ove godine režirao spotove “Angel” i “Heaven” za Depeche Mode.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X