Franz Ferdinand snimili spot za ‘Right Action’, novi album 26. kolovoza

Škotska četvorka Franz Ferdinand pred objavom su četvrtog studijskog albuma ‘Right Thoughts, Right Words, Right Action’, a najavljuje ga singl ‘Right Action’.

Franz Ferdinand 'Right Action'

Franzi se vraćaju korijenima! Posljednji put smo ih u svježoj formi imali prilike čuti (a i u formi videospota vidjeti) 2009. godine po objavi albuma “Tonight: Franz Ferdinand” kao svog najslabijeg dosadašnjeg izdanja. No čini se da bi se četvrtim dugosvirajućim izdanjem mogli vratiti korijenima kako u smislu poetike, tako i estetike. Naime, novi je singl i odgovarajući mu videospot “Right Action” neizbježni prozor u prošlost, pogled kroz portal star deset godina kada su debitirali tada drukčijim albumom “Franz Ferdinand”.

Sam videospot koji najavljuje novu epohu rasplesanih Škota tako nastavlja popartistički pristup stavljanju vizualnog potpisa na glas i instrument, a, dakako, pritom se najugodnije osjećaju kada kolažiraju stilizirane forme i oblike. Stoga je “Right Action” vizualni nastavak na uspješnice poput “Matinee”, “This Fire” i neprikosnoveni (video) hit “Take Me Out”. Vintage grafike i šareni slojevi animiranih vizuala stara su i provjerena forma za novi glazbeni sadržaj.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RqTsUtQLRFk[/youtube]

Spot je režirao Jonas Odell.

Popis pjesama:

Right Action
Evil Eye
Love Illumination
Stand on the Horizon
Fresh Strawberries
Bullet
Treason! Animals
The Universe Expanded
Brief Encounters
Goodbye Lovers & Friends

Album “Right Thoughts, Right Words, Right Action” izlazi 26. kolovoza.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X