Franz Kafka Ensemble objavio album ‘Circus Noir’

Album prvijenac ‘Circus Noir’ objavljen je za Dirty Old Label.

Franz Kafka Ensemble ‘Circus Noir’

Franz Kafka Ensemble je grupa šestorice jakih glazbenih ličnosti ujedinjenih u ideji stvaranja autentičnog izraza, spajajući zvukove afričke džungle, velegradskog podzemlja i cirkuskog šatora. Podjednako slojeviti i dječje razigrani, Franz Kafka Ensemble sa svojim prvijencem „Circus Noir“ žele prodrijeti u vaše uši i u vašim čulima izazvati potpunu ekstazu.

Nastali su 2014. razlazom grupe Peach Pit čiji ex članovi Franjo Glušac (gitara) i Bruno Vidović Vorberger (bubnjevi) pozivaju na suradnju stare kolege Damira Pricu Kafku (saksofon, Cul De Sac, Haustor) i Igora Pavlicu (truba, Cul De Sac, Haustor, Jinx i mnogi drugi), te mlade snage Ivana Marincela (Cul De Sac, Antenat) i Roka Crnića (Porto Morto) kako bi zajedničkim snagama nalazili nove puteve u spajanju različitih glazbenih tradicija kao što su free jazz, post-rock, glazba filmova noir i slično. Dvije godine predano rade na istraživanju glazbepredstavljene na ovom albumu s kojim otvaraju puteve za daljnji razvoj svojeg glazbenog stila kojeg nazivaju circus-noir.

Produkciju albuma potpisuje Hrvoje Nikšić – Nikša iz studija Kramasonik, a mastering za album napravio je Andy Jackson (poznat po radu s veličinama kao što su Pink Floyd i David Gilmour) u Tube mastering studiju u Londonu.

Album se može preslušati na Bandcampu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X