Franz Kafka Ensemble objavio album ‘Circus Noir’

Album prvijenac ‘Circus Noir’ objavljen je za Dirty Old Label.

  • 34
    Shares
Franz Kafka Ensemble ‘Circus Noir’

Franz Kafka Ensemble je grupa šestorice jakih glazbenih ličnosti ujedinjenih u ideji stvaranja autentičnog izraza, spajajući zvukove afričke džungle, velegradskog podzemlja i cirkuskog šatora. Podjednako slojeviti i dječje razigrani, Franz Kafka Ensemble sa svojim prvijencem „Circus Noir“ žele prodrijeti u vaše uši i u vašim čulima izazvati potpunu ekstazu.

Nastali su 2014. razlazom grupe Peach Pit čiji ex članovi Franjo Glušac (gitara) i Bruno Vidović Vorberger (bubnjevi) pozivaju na suradnju stare kolege Damira Pricu Kafku (saksofon, Cul De Sac, Haustor) i Igora Pavlicu (truba, Cul De Sac, Haustor, Jinx i mnogi drugi), te mlade snage Ivana Marincela (Cul De Sac, Antenat) i Roka Crnića (Porto Morto) kako bi zajedničkim snagama nalazili nove puteve u spajanju različitih glazbenih tradicija kao što su free jazz, post-rock, glazba filmova noir i slično. Dvije godine predano rade na istraživanju glazbepredstavljene na ovom albumu s kojim otvaraju puteve za daljnji razvoj svojeg glazbenog stila kojeg nazivaju circus-noir.

Produkciju albuma potpisuje Hrvoje Nikšić – Nikša iz studija Kramasonik, a mastering za album napravio je Andy Jackson (poznat po radu s veličinama kao što su Pink Floyd i David Gilmour) u Tube mastering studiju u Londonu.

Album se može preslušati na Bandcampu.

  • 34
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X