Frenkie ‘Pismo Milanu’ – pjesma kao prosvjed mržnji na Balkanu

Priču s aktivnog albuma ‘Troyanac’ Frankie nastavlja novom pjesmom ‘Pismo Milanu’ za koju je snimljen i video zapis pod vlastitim potpisom izvođača.

Frenkie (Foto: Vanja Lisac)

Video pjesme ‘Pismo Milanu’ dolazi u obliku neslužbenog spota, a prezentira nam priču s puta u kojem su sudjelovali Frenkie i Milan, spomenut u samom naslovu pjesme.

Milan je inače umirovljeni aktivist za ljudska prava, s boravištem u Beogradu, a aktivno se bavi kreiranjem atmosfere pomirenja širom cijelog Balkana. Za potrebe ovog videa, zajedno s Frenkijem, obišao je mnoga mjesta zločina nad narodima s tog područja. Neki od tih gradova su i Vukovar, Sarajevo, Derventa, Srebrenica…

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vaqieh39V-A[/youtube]

Tom prilikom nastao je video, a Frenkie ga opisuje riječima:

”Iako sama pjesma govori dovoljno i upravo ono što treba reći, htio sam joj dati i vizualni identitet. Ali ne identitet klasičnog spota već realne i žive priče kroz kratki trodnevni putopis u nekoliko gradova. Ne zbog samih tih gradova, već i zbog njihovih simbola i svega onoga što ti simboli predstavljaju u našim današnjim životima, u našim pričama i pripovijestima.

Video je napravljen bez financijske potkove, iza njega nema nikakve produkcije iz razloga jer mu nije ni potrebna. Ideja samog spota nije da se komercijalno vrti na glazbenim top ljestvicama već da pokuša doprijeti malo dublje u već zaključane međuljudske brave, tamo kuda je i sama pjesma krenula.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X