Frik iz kvarta predstavlja (anti)himnu Velike Gorice

Iako je riječ o konkretnom gradu – mnogi se stihovi pjesme ‘Velika Gorica moja mala’ itekako odnose i na znatno širi kontekst – pa se može govoriti i o metafori države u malom.

Frik iz kvarta “Velika Gorica moja mala”

Velika Gorica je dobila svoju himnu – epsku gorko slatku pričo-pjesmu koja beskompromisno zarezuje duboko u bolno tkivo današnjeg društva i pojedinca. Iako je riječ o konkretnom gradu – mnogi stihovi se itekako odnose i na znatno širi kontekst – pa se može govoriti i o metafori države u malom. Zvukom najbliže hip hopu poetsko je to putovanje iscijeđeno iz dugogodišnjeg iskustva življenja u jednoj, kako autor teksta Zlatko Majsec kaže, toplo-toksičnoj sredini. Put vodi kroz puno mračnih, ali i svijetlih predjela.

Glazbu potpisuje Ivan Vidović – Vida (Retrodukcija), tekst Zlatko Majsec, aranžman Vida, Majsec, Igor Kotal – Pigili i Antonino Šimić. Samo trajanje pjesme koje duplo nadmašuje klasične 3 radio friendly minute, kao da je prizivalo i producentsku suradnju – Kung Fu studio (Vida&Pigili) i Greenwood studio – Antonino Šimić.

Na vokalima se Majsecu pridružuju maestralna Rea Matić i Ivan Laić – Django koji je doslovce pakleno dobro interpretirao povjerene mu stihove. Za upečatljivi i živopisni video spot koji je uvjerljivo prenio atmosferu pjesme i koji više od 6 minuta vješto drži pozornost gledatelja zaslužni su Dora Butković i Borna Obranović. Dori je ovo ujedno i spotovski prvijenac.

Za kraj Majsec parafrazira skladatelja Johannesa Brahmsa te se ispričava svim Goričanima koje ovom pjesmom nije uvrijedio.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X