Gabi Novak ima najprodavaniji album u Hrvatskoj

Gabi Novak s albumom ‘Pjesma je moj život’ (Aquarius Records) nova je predvodnica Top-liste prodaje. Time je izdanje ‘Pjesma je moj život’ postalo 17. naslov na vrhu liste najprodavanijih u Hrvatskoj.

Gabi Novak “Pjesma je moj život”

Gabi Novak jedna je od tri izvođačice koje su imale najprodavanije izdanje u 2023. godini. Osim nje, na samom vrhu boravile su još Nika Turković (“11”, Aquarius Records, dva tjedna) i Josipa Lisac (“Dnevnik jedne ljubavi”, Croatia Records).

Dolazak LP-a “Pjesma je moj život” na broj jedan Top-liste prodaje rezultat je akcije diskografske kuće Aquarius Records koja je album objavila na vinilnoj ploči. Radi se o izdanju originalno objavljenom 2002. godine i njezinom posljednjem originalnim pjesmama, a da nisu kompilacije ili reizdanja. Ideju za objavu na vinilu Gabi Novak je dobila od sina Matije Dedića u vremenima kada bilježimo povećani interes za ploče.

Haustor “Bolero” (Croatia Records) je ostao na broju dva, dok na trećem mjestu nalazimo prošlotjedne predvodnike, grupu Majke i album “Razdor” (Croatia Records). Hladno pivo s pločom “Džinovski” (Croatia Records) boravi na četvrtoj poziciji, a peti najprodavaniji naslov je Dino Dvornik “Dino Dvornik” (Croatia Records).

The Rolling Stones ‘Hackney Diamons’

Kultni britanski rock sastav The Rolling Stones i album “Hackney Diamonds” (Polydor/Universal Music Hrvatska) vratio se na vrh strane Top-liste prodaje poslije tri tjedna. Ovim rezultatom, album “Hackney Diamonds” je postao sedmi naslov ove godine s tri ili više tjedana na broju jedan liste najprodavanijih stranih izdanja. Isto tako, ovo je peti naslov koji je boravio najmanje tri tjedna na vodećoj poziciji rezultata strane prodaje, a da je originalno objavljen u godini izlaska.

Dosadašnja predvodnica Taylor Swift i album “1989 (Taylor’s Version)” (Republic/Universal Music Hrvatska) boravi na broju dva, dok preostala tri mjesta među pet najprodavanijih drže albumi K-pop žanra. Boyband Stray Kids ima dva EP-a u Top 5 – “5-Star “(JYP Entertainment, broj 3) i “Rock-star” (JYP Entertainment, broj 5), dok četvrto mjesto drži izdanje “Golden” (Big Hit Entertainment) Jung Kooka, nekadašnjeg člana sastava BTS.

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 13. do 19. studenoga 2023. godine

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X