‘Jedra’ Denisa Kataneca sa ‘Zvučnog Zida’

Pjesma je iz ranije faze Katanecovih uradaka.

Denis Katanec (foto: Marina Uzelac)

Spot za „Jedra“ Denisa Kataneca, novi je spot s hvaljene kompilacije “Zvučni zid”. Snimljen je u zagrebačkom kazalištu Gavella, a pjesma je iz ranije faze Katanecovih uradaka.

„Kao jedna od najznačajnijih pjesama na mom glazbenom putu, „Jedra“ su bila lagan izbor. Zaslužila je da se zabilježi na vinilu i da ju puno više ljudi čuje. Do sada je objavljena samo lo-fi verzija pjesme koja je snimana kod Zvonimira Varge u kućnom “studiju”, on je zaslužan i za divne zvukove klavira u pozadini, a ja sam po prvi put radio miks. Postoji i spot koji je sniman u “Jutru”, mjestu gdje je nastala ideja za kompilacije “Bistro na rubu šume”, a zabilježio je moj prvi postkanadski koncert“, poručuje Katanec.

Vedran Peternel, producent i idejni začetnik kompilacije je predložio da se snima u praznom kazalištu. „Zaista je bio sjajan osjećaj svirati u Gavelli. Ovom prigodom prazna, a jednog dana, možda bude i puna. Drago mi je da sam na ovoj kompilaciji i to baš sa ovom pjesmom i da akustično stršim, kao nekad, kao dugo vremena nekad“, kaže Katanec.

Denis Katanec je s Klinikom Denisa Kataneca nedavno objavio novi album „Kao Zao Kor“ koji uskoro očekujemo i na vinilu.

Menartovo izdanje „Zvučni zid“, na dvostrukoj ploči predstavlja petnaest bendova s hrvatske alternativne scene. Projekt je bio zahtjevan jer na kompilaciji nisu okupljene već postojeće studijske snimke već su sve pjesme snimljene ponovno i to uživo u deset klubova. Pjesme su za ovo izfdanje snimali: Hram, Skotni vrag, Nemeček, Nina Romić, Barbara Munjas, Rolo, Mimika Orchestra, Povraccio di Colteo, Sara Renar, CRIO, Roj osa, Seine, Šiza, Denis Katanec i Živa voda. Idejni začetnik projekta i producent je Vedran Peternel.

Zvučni zid je i na digitalnim servisima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X