Gdinjko se u drugom singlu pita ‘Ča si ćapa’

‘U pismi se radi o tome da mištani svaki dan pitaju ribara kad se vrati u porat je li čapa čagod ribe.’

Gdinjko “Ča si ćapa”

Gdinjko je bend iz Splita u kojem su Srđan Jeličić, Ivan Tadin, Marijan Katić i Branko Dragičević. Bolji poznavatelji secene će u ovim imenima pročitati da je riječ uglavnom o ekipi iz sjajnog benda Kundyak Mezhie, a poznavatelji bračke glazbene scene i astronomije da je tu riječ i o dijelu ekipe iza Valentinota Boškovića.

Već s prvim singlom “Chile” našli su mjesto u eteru radio postaja, ali i ušima javnosti. Singl je dobio i extended dub verziju koju je složio Marco Grabber.

Drugi singl “Ča si ćapa” Gdinjko je opisao ovako: “U pismi se radi o tome da mištani svaki dan pitaju ribara kad se vrati u porat je li čapa čagod ribe. A on in se opravdava da nema ribe, da mu nevaja brod, da je loše vrime… Uvik je nešto. Ali zapravo više i nema šta uvatit jer u moru nema više ribe ka šta je prije bilo, ali ajde, možda će sutra bit bolje… A možda je problem i to šta lovi na plovak. Uglavnom, sve će van bit jasno kad pogledate spot kojeg je napravija Marijan Katić”.

“Ako gledamo prvih pola godine u hrvatskom eteru, ovaj singl je definitivno onaj s najvećim suspenseom. Gdinjko nam je ovaj put posla pismu na kazeti koja je bila vezana za plovak. Zato je pjesma tako mokra i slana”, rekao je Mudri Brk.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X