Geenger Records traži suradnike

Ovo nije besramna reklama već naša podrška kolegama entuzijastima. Stoga im držimo fige!

Geenger Records

Geenger Records je zagrebačka izdavačka kuća koja djeluje u sklopu Građanske udruge za kulturu Gokul iz Zaboka. Osnovali su je 2009. godine glazbeni entuzijasti te scenski djelatnici uz neke od pokretača Moonlee Recordsa, istaknute hrvatsko-slovenske nezavisne izdavačke etikete.

Od samih početaka djelovanja polazimo od uvjerenja da je glazbeno izdavaštvo jedan od najizravnijih načina poticanja glazbeno-scenskog stvaralaštva kod mladih umjetnika, te smo odlučili tim načinom promovirati i poticati kvalitetnu glazbu koja je u medijskom prostoru neravnomjerno ili gotovo nikako zastupljena. Geenger Records je u stalnoj potrazi za bendovima koji, kvalitetom svoje glazbe, ali i idejama koje promiču, odstupaju od prosječne glazbene ponude bez obzira na žanrovsku ili regionalnu definiciju. Neprestano surađujemo s pojedincima i bendovima koji aktivno sudjeluju u oblikovanju društveno angažirane glazbene scene, putem podrške udrugama odnosno društvenim grupacijama s čijim se ciljevima poistovjećuju.

Glazbenici s kojima surađujemo prisutni su na svim relevantnim glazbenim festivalima u Hrvatskoj i regiji, od kojih bismo kao najpoznatije izdvojili INMusic, EXIT i Terraneo. Iza sebe imamo deset glazbenih izdanja, a u pripremi imamo još nekoliko koja će biti objavljena tijekom 2012. godine. Zahvaljujući iskustvu, predanom radu i suradnji s brojnim domaćim i stranim izdavačima, promotorima i klubovima,  Geenger Records je s vremenom postao svojevrsni temelj na kojem su se izgradili neki od najkvalitetnijih mladih hrvatskih bendova.

Hrvatska alternativna glazbena scena vrlo je bogata ali, nažalost, dobrim dijelom nedovoljno medijski pokrivena. Izuzev  Geenger Recordsa (te sestrinske kuće Moonlee Records) i nekolicine glazbenih entuzijasta, u Hrvatskoj slične inicijative zapravo nema, pa sa sigurnošću možemo reći da smo skoro pa jedina izdavačka kuća/promotivna agencija koja se usko specijalizirala za ovakvu vrstu glazbe. Svoju ulogu vidimo u stvaranju boljih preduvjeta za mlade autorske bendove, od jednostavnijeg objavljivanja albuma te svih koraka koji su neophodni da bi album bio medijski prezentiran te tako došao do publike, praćenja bendova putem medijske prezentacije, koncertne promocije i ostalih aktivnosti koje su potrebne da bi glazbeni uradak došao do publike. Time bendovima koje prati naša izdavačka kuća olakšavamo ostvarivanje punog stvaralačkog potencijala.

Sve ovo, dakako, ne pišemo kako bismo se besramno ispromovirali ili požalili na odnos medija prema glazbi koja nije hrvatski glazbeni mainstream, već kako bismo potražili pomoć među drugim glazbenim entuzijastima i pojedincima koji smatraju da svojim iskustvom i dobrom voljom mogu pridonijeti ostvarenju naših ciljeva te poboljšanju stanja na hrvatskoj alternativnoj sceni.

Naime, broj bendova koji su prepoznali naše aktivnosti i žele s nama surađivati neprestano raste, dok je naš tim vrlo malen, pogotovo uzevši u obzir želje i planove koje bismo željeli ostvariti. Geenger Records (još uvijek) djeluje kao ostvarenje zaljubljenika u glazbu – ukratko, na osnovama dobre volje i slobodnog vremena, kojeg je uvijek premalo, pa bismo u svojim redovima rado htjeli imati još nekoga.

Ako vam se sviđa ono što radimo i ako ste se prepoznali kao netko tko ima želje, volje te mogućnosti da postane dio našeg tima, javite nam se na [email protected] i u najkraćem roku ćemo vam odgovoriti, naći se s vama, popričati… Bilo bi idealno da se nalazite u Zagrebu, ali to nikako nije glavni uvjet, jer naš tim je, baš kao i naši bendovi, raširen preko cijele Hrvatske i regije.

Srdačno vam se zahvaljujemo na čitanju, pomoći i interesu, i željno iščekujemo vaše mailove!

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X