General Woo, MC Pendrek i Funksteri u Vintage Industrialu – Rolaj…

Sinoć je u Vintage Industrial Baru bio dobar hip-hop tulum, ali u pomalo skučenim uvjetima tanušne posjećenosti.

General Woo u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Bilo je uistinu čudno ući u poluprazni Vintage Industrial Bar na koncert Generala Wooa točno dva mjeseca od, sad već legendarnog, nastupa Tram 11 u mjesecima unaprijed rasprodanom Domu sportova. U neku ruku to govori u prilog već tradicionalnoj post novogodišnjoj depresiji koja vlada u prvoj polovici siječnja kad su koncerti u pitanju, ali i o hirovitosti navika domaće hip-hop publike. A možda se većina brusi za predstojeći hip-hop festival Drito iz Tvornice. Što god bilo posrijedi, u konačnici je General Woo održao koncert pred stotinjak okupljenih sinoć u sklopu „Urbanog četvrtka“, kako je tijekom večeri učestalo ponavljao njegov raspoloženi sidekick Krešo Strbad aka MC Pendrek.

General Woo u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

Kad se već spominje MC Pendrek, koji je, usput kazano, otvorio i nastup Tram 11 u Domu sportova, on je s dijelom pratećih Funkstera i ovog puta otvorio večer. MC Pendrek spada u izvođače najmlađe generacije zagrebačke hip-hop škole. Talentirani i brbljavi zafrkant koji ima odgovor i za svako dobacivanje iz publike, kao što je bez problema u par navrata zanimljivim pitanjima intervjuirao i samog Wooa na pozornici tijekom nastupa. Kao svojevrsni generator dobrog raspoloženja podsjeća malo na Kandžiju, jer se čini da bi taj i od karmina napravio tulum. Predstavio je pjesme s nedavno objavljenog prvijenca „Hitovi i himne“ i može se reći da predstavlja pravo osvježenje u pristupu jer stalno hoda po rubu sprdnje i odavanja počasti starijim kolegama čije biografije očigledno ima u malom prstu, pa je tako ad hoc ‘iščupao’ i iznenađenog Marina Ivanovića Stoku iz publike i pozvao na stage da se pridruži u izvođenju pjesme „Repam dok ne krepam“ koju su on i General Woo zajedno snimili prije četiri godine.

MC Pendrek (Foto: Zoran Stajčić)

U tekstovima se MC Pendrak sarkastično izruguje našoj realnosti, s lakoćom mijenja uloge i odlično se razmahuje, da ne kažem, bahati, uvjerljivom sposobnošću imitiranja dijalekata i govora ‘svih naših naroda i narodnosti’ od Vardara do Triglava u „Balkanacionalna“. Posebno treba izdvojiti i odlične pjesme „Cigare“ i „El Bahattee“, kao i to što se Pendrek vokalno dao do kraja iako mu je glas pukao i prije nego li je General Woo uopće došao u igru, a s njim je dakako ostao na pozornici do kraja koncerta.

Marin Ivanović Stoka i General Woo u Vintage Industrial Baru (Foto: Zoran Stajčić)

General Woo je u svojoj staroj ‘rolaj’ maniri obnevidio izašao na pozornicu. Malo se za neke pjesme u početku vadio da ih nije dugo izvodio, što je trebala biti unaprijed kazana isprika za možebitno zaboravljanje kitica, no to se uglavnom nije događalo, bar ne u mjeri u kojoj bi bio poremećen flow. Iskustvo je tu, dakako, učinilo svoje.

Vukovarac je popizdio u pozitivnom smislu i udarao ponajviše sa svojim uvijek aktualnim evergrinima s albuma „Pad sistema“ i „Verbalni delikt“, dok su vrhunac večeri po atmosferi izazvale ‘zelene ode’ tj. psihotično-humorna „Za osobne potrebe“ i dakako „Rolaj“ na čiji a la Gil Scott-Hernon afrički ritam nitko ne može ostati ravnodušan. Pred kraj se fokus malo počeo gubiti, a Woo je potom brzo oko ponoći okončao nastup riječima: „Moram završit, sutra se radi ujutro“. U pravom trenutku, može se reći, prije nego su se kočije pretvorile u bundeve.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X