‘The Shape of Water’ slavio na dodjeli nagrada Critics’ Choice

Film Guillerma del Tora predvodio je utrku s čak 14 nominacija.

Critics’ Choice Awards

Film ‘The Shape of Water’ meksičkoga redatelja Guillerma del Tora slavio je sinoć na dodjeli filmskih nagrada Critics’ Choice, osvojivši četiri nagrade, uključujući i one za najbolji film i redatelja.

Glavne glumačke nagrade potvrdile su status favorita osvajača Zlatnih globusa, pa su tako za najbolju glumicu i glumca proglašeni Frances McDormand, odnosno Gary Oldman, a za sporedne uloge Sam Rockwell i Allison Janney. Critics’ choice, kao i Globusi, razlikuju kategorije komedije i drame, pa je tako u kategoriji glumice u komediji ovog puta nagrađena Margot Robbie za ulogu u filmu “I, Tonya” ispred Saoirse Ronan, a Jamesu Francu nisu naštetile optužbe za seksualno zlostavljanje, pa je ponovno potvrdio nadmoć u kategoriji glumca u komediji. Najboljom mladom glumicom proglašena je sedmogodišnja Brooklynn Prince iz filma “The Florida Project”, a nagrada za najbolji ansambl pripala je filmu “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”.

Filmovi “Get Out” i “Call Me By Your Name” nagrađeni su za najbolji izvorni, odnosno adaptirani scenarij, a Roger Deakins nagrađen je za filmsku fotografiju za “Blade Runner 2049”. Nagradu za najbolju montažu podijelili su “Dunkirk” Christophera Nolana i akcijski film “Baby Driver”. Najveći gubitnici večeri bili su filmovi “Lady Bird” i Spielbergov “The Post” koji nisu potvrdili ni jednu od svojih osam nominacija.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X