General Woo u Tvornici – repčugom po hrvatskoj zbiljnosti

General Woo je čovjek pun iznenađenja. Nekako s njim nisi nikad načisto što ćeš dobiti, vjerojatno zbog toga i jest kultni lik domaće hip hop scene – čovjek kojem uglavnom nitko ne zamjera ništa, jer uvijek nekako napravi show.

General Woo u Tvornici kulture (Foto: Tomislav Rosandić)

U nekakvoj biznis strategiji General Woo se čini nehajnim likom. Prošle godine se negdje u isto vrijeme zakuhao priličan hype oko njegovog albuma „Verbalni delikt“. Tisuću njih se guralo u publici u klubu Kvart, koji je u međuvremenu iščezao s klupske karte Zagreba, dok je Woo od tog nastupa radio cirkus jer je bio prilično nepripremljen. No svejedno prisutni su mu jeli iz ruke i u toj situaciji, a bilo je za očekivati kako će „Verbalni delikt“ biti i dobar okidač za neku ljetnu seriju zapaženijih festivalskih koncerata, što se nije baš dogodilo u mjeri u kakvoj je General Woo mogao iskoristiti svoju poziciju Don Quijotea domaće scene. Kao da ga sve to u najmanju ruku ne interesira toliko.

Trenutna službena klupska promotivna turneja „Repchuga“ u Zagrebu je svoj habitus pronašla u Malom pogonu Tvornice kulture u subotu. Jest da je prostor bio u potpunosti popunjen, ali u odnosu na prošlogodišnju situaciju u Kvartu bilo je nemjerljivo. No bio je nemjerljiv i Wooov nastup. U potpuno dijametralnom smislu.  Ovog puta je bilo daleko bolje. Samo jednom je uspio zabrljati tekst, na što nas je već naučio da je to dobro prolazno vrijeme za njega. On je valjda jedini domaći reper kojem se to ne uzima za zlo, ponajviše zbog toga što ga ljubav prema ‘zelenom’ čini hrvatskim pandanom Snoop Doggu po tom pitanju, a takav je i uživo. Potpuno drugačiji od Generala Wooa na albumu. Na albumu je manična tempirana bomba – poludjeli PTSP-ovac, dok je uživo ‘peace brother’, a i „Verbalni delikt“ kao da bi bolje legao u reggae dub maniri.

Obzirom da se popeo na pozornicu zajedno s Wooneyem i Dirty Hairyjem tek u 23:30 činilo se da je zaboravio da uopće ima koncert, a onda se poslije koncerta nije dao s pozornice već je MC-ao uz Hairyjevo DJ-anje, reklamirao Kandžiju i u najmanju ruku se dobro zabavljao potpuno izbrisavši barijere između koncerta i after partyja. Pa sad koliko bi se moglo cjepidlačiti o samom nastupu, toliko je atmosfera cijelo vrijeme bila ona hip-hoperska, nabrijana i pozitivna ili kako bi Woo to kazao, bila je to prava večer za repčugu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X