Gibonni od HDS dobio 150 tisuća kuna za snimanja albuma na engleskom jeziku

Hrvatsko društvo skladatelja je po prvi puta raspisalo i provelo natječaj koji je namijenjen sufinanciranju projekata hrvatskih skladatelja u inozemstvu. Stručno povjerenstvo je odlučilo kako je upravo Gibonni glazbenik koji se treba predstaviti stranom tržištu.

Gibonni (Foto: Wikipedia)

“Cilj Natječaja bio je povećati konkurentnost glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, čime će se na kvalitetan način ostvariti dodatna prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta. Natječajem se podupire i promovira glazbeno stvaralaštvo svih žanrova”, navodi se u natječaju.

Na Natječaj je pristiglo 7 prijava. Stručno povjerenstvo u sastavu Zoran Juranić, Ante Pecotić i Alfi Kabiljo, uz potporu djelatnika stručne službe HDS-a, je u skladu s propozicijama raspisanog Natječaja odabralo projekt Zlatana Stipišića – Gibonnija kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kuna za distribuciju i objavljivanje autorskog albuma snimljenog na engleskom jeziku i namijenjenog europskom i svjetskom tržištu. Predsjedništvo HDS-a je na svojoj sjednici prihvatilo prijedlog stručnog povjerenstva.

Stručno povjerenstvo je zaključilo da jedino projekt Zlatana Stipišića – Gibonnija u potpunosti udovoljava svim postavljenim kriterijima i zahtjevima iz natječaja, te da svojim “umjetničkim i visoko profesionalno predstavljenim već snimljenim materijalom ima najviše potencijala da predstavi hrvatsku glazbu na međunarodnoj sceni.”

Predviđeno je da se predmetni Natječaj raspisuje svake godine, kako bi se svaki puta podupro jedan projekt koji bi na najbolji način ostvario promociju hrvatske glazbe i kulturnog identiteta u međunarodnom kontekstu.

HDS nije naveo tko su ostalih šest glazbenika koji su predali prijavu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh