Gitarist grupe Ministry umro nakon kolapsa na pozornici

Mike Scaccia, gitarist legendarnog industrial benda Ministry preminuo je nakon što je kolabirao tijekom koncerta u subotu 22. prosinca u Teksasu.

Ministry - s lijeva na desno: Mike Scaccia i Al Jourgensen

„Izgubio sam mog malog brata i najboljeg prijatelja. Mike nije bio samo najbolji gitarist u povijesti glazbe, već je bio bliski dio naše obitelji i danas sam izgubio veliki dio svog srca. Naši životi su zauvijek promijenjeni. Život bez Mikea je prazan. Nemam riječi za opis onoga što mi je značio taj čovjek, moja obitelj, moja karijera, sve!“, napisao je njegov kolega iz benda Al Jourgensen, uz obavijest o smrti na Facebook stranici.

Mike Scaccia umro je u 47. godini. Posljednji koncert koji je svirao sa svojom grupom Ministry bio je dio koncertne proslave 50. rođendana Brucea Corbitta, pjevača grupe Rigor Mortis u Rail Clubu u Fort Worthu u Teksasu. Tijekom nastupa je kolabirao na pozornici nakon čega je prevezen u lokalnu bolnicu gdje je ustanovljena smrt.

List Star Telegram iz Forth Wortha izvijestio je kako je Mike Scaccia umro uslijed infarka, dok Blabbermouth u svom reportu navodi kako je gitarist dobio napadaj nakon što je za vrijeme koncerta tražio da se ugase stroboskopska svijetla.

Scaccia je bio originalni član grupe Rigor Mortis, a Ministryju se prodružio 1989. godine, da bi 2003. počeo paralelno svirati i u Rigor Mortisu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GXCh9OhDiCI[/youtube]

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X