Brian May, gitarist grupe Queen, reizadao album ‘Another World’

‘Ovo je, dragi slušatelju, drugi u nizu reizdanja imena ‘Brian May Gold Series’. U ovaj, povijesno moj drugi samostalni album, unesena je raskošna količina ljubavi – baš kao i u prethodno izdanje ‘Back to the Light’ – ispoliran je, remasteriran, ali originalne snimke i dalje su tu. Izvorno predstavljen prije 24 godine, Drugi svijet (‘Another World’) sada se ponovno radio…’, Brian May, 2022.

Brian May (Foto: Sally Avery Frost)

Najnovijim reizdanjem Brian May, gitaristički heroj grupe Queen, otvara vrata svog “Drugog svijeta”. Album “Another World” objavljen je 22. travnja, zajedno s videom za singl “On My Way Up”, jednog od vrhunaca njegovog drugog solo albuma, originalno predstavljenog 1998. godine. Uz remasterirane originalne snimke najnovije (deluxe) izdanje donosi nekoliko rariteta i audio zapise s nastupa uživo, a dostupno je u nekoliko fizičkih formata i na svim glazbenim platformama.

Jedna od pjesama koja se ističe na albumu je “On My Way Up” za koju je ovom prilikom glazbenik snimio i prateći spot. U novom videu, glazbenik publici otkriva neka draga mu sjećanja. Pregledavajući uspomene i stare fotografije iz zvjezdane karijere video se, zajedno s dobrim raspoloženjem kojim pjesma odiše, pretače u kombinaciju novih i povijesnih snimki popularnog gitarista te vremena provedenog s grupom Queen. A, kako melodija odmiče u kadrove pristižu i drugi motivi (stetoskopija, astronomija, zaštita životinja…) koji odražavaju strast prema mnogim različitim područjima i hobijima kojima se May, inače i doktor znanosti, posvetio tijekom života. Slikovita životna priča spota, zaokružena je pozitivnom porukom o važnosti osobnog rasta. “Središnji lik ove pjesme je zapravo netko tko slovi kao gubitnik”, kaže May, „ali ima potpunu vjeru i neku vrstu ludog optimizma; ima neki svoj ‘đir’. (…) I druge teme su tu prožete, ali u svojoj biti ovo je zabavna pjesma. Pomalo smiješna i glasno optimistična.”

Uz remasterirane pjesme (za koje je zaslužan Bob Ludwig) s originalnog izdanja tu je i “Another Disc” koji sadrži raritete koji dodatno oslikavaju glazbenikov karijerni put, a među kojima je i live snimka pjesme “On My Way Up”, snimljena u Parizu 1998. godine, ali i potpuno nova gitaristička verzija za koju kaže kako mu je neopisiv gušt zapjevati ju samo uz ‘sirovu’ pratnju gitare.

Kao poseban dodatak i šećer na kraju smjestila se posljednja pjesma na popisu rariteta – dirljiva klavirska balada “My Boy” o kojoj se, iako je snimljena 1980. godine, sve do sad, nije znalo gotovo ništa.

Brian May – Another World

U bilješkama o novom izdanju albuma “Another World 2022”, Brian May ističe koliko smo, od izlaska albuma 1998., svi daleko doputovali te da mu se ovo njegovo glazbeno istraživanje čini vrlo prikladnim za objaviti u ovom trenutku: “Čini se kao da smo 2022. godine u drugom svijetu”, piše, “ali ako možda i nije baš onakav kakvog smo tražili, možda ipak možemo doći do tog savršenog svijeta… u svojim snovima. Pridruži mi se.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X