T Bone Burnett najavio novi glazbeni medij: Nešto između CD-a i vinila, ali bolje kvalitete zvuka

Najavljeno kao prvi napredak u analognoj reprodukciji zvuka u više od 70 godina, a Bob Dylan će biti prvi čiji će albumi biti otisnuti na novi Ionic Originals format.

T Bone Burnett predstavlja Ionic Originals (Foto: Jason Myers)

Ionic Originals – naziv je novog analognog formata kojeg je predstavio poznati glazbeni producent T Bone Burnett. Burnett je rekao je da je to “prvi napredak u analognoj reprodukciji zvuka u više od 70 godina.”

Ionic Original “je vrhunac snimljenog zvuka”, nastavio je: “To je arhivska kvaliteta. Otporna za budućnost. Jedna je od njih. Ne samo da je Ionic Original ekvivalent slike, to je slika. Ova slika, međutim, ima dodatnu kvalitetu da sadrži i glazbu.” Kako navodi, riječ je o specijalnom laku na aluminijskom disku u koji je spiralno otisnuta glazba koja se može slušati i na gramofonu, preko gramofonske igle.

“Kada se opisuje kvaliteta koja analogni zvuk podiže iznad digitalnog, često se koristi riječ ‘toplina’. Analogni zvuk ima veću dubinu, više harmonijske složenosti, više rezonancije, bolju sliku. Analogni zvuk ima više osjećaja, više karaktera, više dodira. Digitalni zvuk je zamrznut. Analogni zvuk je živ”, stoji još u opisu Ionic Originals formata.

Burnett već ima ‘velikog umjetnika na brodu’ za prvo izdanje Ionic Originals. Prema Pitchforku, producent je nedavno radio s Bobom Dylanom, ponovno snimivši neke od njegovih klasičnih materijala koji će se pojaviti kao debitantski Ionic Original. No nije naveden datum izlaska.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X