Gitaristi Rammsteina u Moskvi javno prekršili ruski anti-LGBTQ zakon

Tijekom koncerta na olimpijskom stadionu Lužnjiki u Moskvi gitaristi Paul Landers i Richard Kruspe poljubili su se u usta i time prekršili zakon Ruske federacije.

Rammstein u Areni Zagreb (Foto: Tomislav Sporiš)

Poljubac na moskovskom stadionu Lužnjiki zabilježen je i objavljen na Instagram stranici benda s natpisom „Rusija, volimo te!“ Postoji i trenutak snimljen od strane jednog obožavatelja, kad se može vidjeti Landersa i Kruspea kako polako koračaju prema jedan prema drugom pred kraj pjesme “Ausländer” prije nego što se konačno poljube.

Landers i Kruspe zapravo su spajali svoje usne tijekom te pjesme s novog albumu tijekom čitavog europske turneje njemačkog benda, ali u Rusiji je posebno intrigantno zbog zakona o gay propagandi koji je Vladimir Putin potpisao 2013. godine. Prema Wikipediji, zakon je donesen “kako bi se djeca zaštitila od izlaganja homoseksualnosti … pod argumentom da je u suprotnosti s tradicionalnim obiteljskim vrijednostima.”

Zakon je posebno oštar i prema strancima. Prema njemu stranci prekršitelji mogu biti uhićeni i pritvoreni do 15 dana, zatim deportirani i novčano kažnjeni i do 5.000 rubalja.

Prošli tjedan u Poljskoj, članovi Rammsteina odaslali su još jednu snažnu poruku kada su mnoštvom surfali u gumenim čamcima mašući zastavama ponosa u duginim bojama, nakon što je povorku ponosa u toj zemlji dočekalo nasilje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Россия, мы любим тебя! Photos: @jenskochphoto

Objavu dijeli Rammstein (@rammsteinofficial)

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X