Službeno otkazan Woodstock 50

Nakon niza problema organizatori su službeno odustali od festivala dva tjedna prije nego je trebao biti održan.

Woodstock

Woodstock 50, pedeseta obljetnica slavnog festivala iz 1969. koju su morili problemi od samog početka, sada je i službeno otkazan. Predstavnici festivala pišu kako im je žao što je niz nepredviđenih problema doveo do toga da je nemoguće organizirati događaj s velikim imenima koja su najavili i odazivom koji su očekivali.

Objava je uslijedila nakon što su izvođači kao što su Miley Cyrus, JAY-Z i The Raconteurs povukli svoje najavljene nastupe. Besplatni festival se trebao održati u Merriweather Post Pavilionu u Columbiji u Marylandu od 16. od 18. kolovoza.

Problemi s festivalom uslijedili su odmah po najavi kada se saznalo da organizatori nemaju potrebne dozvole, nakon čega su ulagači Dentsu Aegis Network odustali od događaja tvrdeći da je otkazan. Organizatori su pak tvrdili da će se festival ipak održati i cijela stvar je završila na sudu gdje su iz Dentsua tvrdili da su se povukli budući da organizator nema dozvolu za masovno okupljanje, dovršen prometni plan, konstrukciju ceste, plan za evakuaciju ni dovoljno zaštitara. Sud je odlučio da organizator ipak može nastaviti s održavanjem festivala i osigurani su novi ulagači.

Mjesto održavanja prvotno je trebalo biti na trkalištu Watkins Glen International u New Yorku, ali je festival ostao bez te lokacije. Povlači se i producent festivala CID Entertainment te je odbijena i dozvola za održavanje na manjem trkalištu Vernon Downs.

“Ako ne uspijemo ove godine, nikom ništa,” izjavio je osnivač Woodstocka Michael Lang. “Pokušali smo sve što smo mogli. Dali smo sve od sebe.”

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X