Službeno otkazan Woodstock 50

Nakon niza problema organizatori su službeno odustali od festivala dva tjedna prije nego je trebao biti održan.

Woodstock

Woodstock 50, pedeseta obljetnica slavnog festivala iz 1969. koju su morili problemi od samog početka, sada je i službeno otkazan. Predstavnici festivala pišu kako im je žao što je niz nepredviđenih problema doveo do toga da je nemoguće organizirati događaj s velikim imenima koja su najavili i odazivom koji su očekivali.

Objava je uslijedila nakon što su izvođači kao što su Miley Cyrus, JAY-Z i The Raconteurs povukli svoje najavljene nastupe. Besplatni festival se trebao održati u Merriweather Post Pavilionu u Columbiji u Marylandu od 16. od 18. kolovoza.

Problemi s festivalom uslijedili su odmah po najavi kada se saznalo da organizatori nemaju potrebne dozvole, nakon čega su ulagači Dentsu Aegis Network odustali od događaja tvrdeći da je otkazan. Organizatori su pak tvrdili da će se festival ipak održati i cijela stvar je završila na sudu gdje su iz Dentsua tvrdili da su se povukli budući da organizator nema dozvolu za masovno okupljanje, dovršen prometni plan, konstrukciju ceste, plan za evakuaciju ni dovoljno zaštitara. Sud je odlučio da organizator ipak može nastaviti s održavanjem festivala i osigurani su novi ulagači.

Mjesto održavanja prvotno je trebalo biti na trkalištu Watkins Glen International u New Yorku, ali je festival ostao bez te lokacije. Povlači se i producent festivala CID Entertainment te je odbijena i dozvola za održavanje na manjem trkalištu Vernon Downs.

“Ako ne uspijemo ove godine, nikom ništa,” izjavio je osnivač Woodstocka Michael Lang. “Pokušali smo sve što smo mogli. Dali smo sve od sebe.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X