Glasine o raspadu AC/DC preuveličane i na kraju ispale neistinite

U ponedjeljak se iz Australije proširila neprovjerena vijest o skorašnjem razlazu grupe AC/DC zbog ozbiljnih zdravstvenih problema jednog člana (najvjerojatnije ritam gitarista Malcoma Younga).

Angus Young, AC/DC (Foto: Zoran Stajčić)

Po nekim stranim glazbenim portalima koji obično drže do sebe krenule su u utorak i spekulacije karakteristične za žuti tisak u smislu kako AC/DC imaju tajni plan, da ako jedan član ode iz benda da se isti odmah raspada i da se neće tražiti zamjena. No ljudi bliski bendu, njegovom menadžmentu i odgovornima iz Columbia Recordsa (koji je trenutno label AC/DC-iju), za Billboard tvrde kako u priči o raspadu nema ni trunke istine i kako je odlučeno uopće ne komentirati glassine jer bi im se time dalo na značaju, kao i onima koji su ih plasirali vjerujatno u svrhu vlastite promocije.

Australski portal Noise11.com dodaje kako je vijest o umirovljenju AC/DC poslana emailom radio stanici 6PR u Perthu koristeći se nadimkom ‘Thunderstruck’. Dotična radio stanica je bez ikakve provjere tog emaila vijest plasirala u eter nakon čega je doslovce nastao lom, ne samo u australskom, već svjetskom medijskom prostoru.

2011. godine bila je posljednji put puštena glasina o raspadu AC/DC i to namjerno izmjenjenom izjavom pjevača Briana Johnsona po pitanju povlačenja sa scene, za što je i sam kasnije rekao da je naslov potpuno izvučen iz konteksta onoga što je tada kazao novinaru. “Novinar me pitao: Što mislim o umirovljenju, obzirom da sam sve stariji? – na to sam mu naivno odgovorio: Povući ću se onog trenutka kad to više neću moći raditi, odnosno nešto prije, kad osjetim da to više neću moći raditi. Sljedeće nakon toga bio je naslov: ‘Brian Johnson ide u penziju’, dok mi je kroz glavu prolazila misao koje je govno bio taj novinar”, izjavio je prije tri godine za Billboard pjevač AC/DC-ija.

U stvari vijest o povlačenju sa scene samo je bila okidač za jednu drugu vijest koja će razveseliti fanove, a to je da je AC/DC rezervirao šest tjedana u studiju u Vancouveru kako bi s producentom Brendanom O’Brienom započeo s radom na nasljedniku albuma “Black Ice” iz 2008., a početkom godine Johnson je izjavio kako se grupa sprema ove godine održati turneju od 40 koncerata kojom bi se proslavilo 40 godina postojanja ovog najpoznatijeg australskog benda.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X