Glazbene zvijezde ujedinjeno podržale ‘We Are Not Afraid’ projekt pomoći izbjeglicama

Kampanja ‘We Are Not Afraid’ nastala je kao odgovor na globalnu izbjegličku krizu i nevine žrtve galopirajućeg vjerskog i političkog nasilja.

Patti Smith u 'We Are Not Afraid' projektu
Patti Smith u ‘We Are Not Afraid’ projektu

Više od 175 glazbenika podržalo je kampanju jednostavnim fotografiranjem s natpisom “We Are Not Afraid”, a sve su fotografije ukorporirane u video za istoimenu pjesmu nigerijskog reggae glazbenika Majeka Fasheka, napisanu specijalno za kampanju.

U kampanji, kojoj je osnovni cilj prikupljanje sredstava za izbjeglice i žrtve političkog i vjerskog nasilja, sudjelovali su Keith Richards, Robert Plant, Bruce Springsteen, Ringo Starr, Joe Walsh, Peter Gabriel, Brian Wilson, Sting, Iggy Pop,Robert De Niro, Patti Smith, Jackson Browne, Susan Sarandon, Yoko Ono, Elvis Costello, Debbie Harry, My Morning Jacket, Wilco, Nile Rodgers, Buddy Guy, Queen’s Brian May, Bonnie Raitt, Questlove, Pussy Riot, George Clinton, Fiona Apple, Thurston Moore, Fred Armisen, Robby Krieger, John Densmore i mnogi drugi.

Video spot režirao je bivši član 10cc Kevin Godley, a samu je kampanju osmislio Steve Weitzman. Na službenoj je stranici kampanje Godley napisao: “Iracionalna mržnja rak je koji je čovječanstvo samo kreiralo. Podleći joj, značilo bi neuspjeh ljudske vrste.”

“Ideja za ovu kampanju rezultat je rastućeg bezumnog nasilja koje doživljavaju stanovnici svijeta, u želji da se pokuša podići razina svjesnosti o ovom problemu i organizacijama koje su posvećene pomaganju žrtvama”, napisao je na početku klipa Steve Weitzman.

U video je također ukorporiran i citat Salmana Rushdiea: “Za fanatika je neprijatelj užitak, i najvažnija mu je stvar nastaviti odavati se tom užitku. Pleši luđački. To je način oslobađanja od terorizma.”

Sva će sredstva dobivena od kampanje ići za Human Rights Watch (HRW) i International Rescue Committee (IRC).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X