KSET dobio priznanje HGU-a za doprinos sceni

Glavni odbor Hrvatske glazbene unije donio je odluku o dodjeli godišnjih nagrada za grupna i pojedinačna ostvarenja u glazbenoj djelatnosti za 2016. godinu.

KSET (Foto: Facebook)
KSET (Foto: Facebook)

Klub studenata elektrotehnike, čuveni zagrebački klub, u godini kada slavi 40 godina djelovanja, dobio je ovogodišnje priznanje Hrvatske glazbene unije za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbenoj sceni. KSET je, doduše, osnovan još 1971., no njegov „pravi“ početak djelovanja broji se od 1976. kada se klub preselio na današnju lokaciju, u straru kotlovnicu fakulteta koji se tada zvao ETF (današnji FER).

Legenda kaže da je najstariji aktivni zagrebački klub nastao iz želje da studenti imaju gdje igrati šah, ali i privući djevojke na Elektrotehnički fakultet. No već osamdesetih priča se širi, kada je KSET postao mjesto gdje se puštala glazba koja se nigdje osim tamo nije mogla čuti. Procvat koncertnih aktivnosti u klubu počinje od druge polovice devedesetih, kada su se u KSET-u počela kaliti i danas značajna promotorska imena, poput Mate Škugora, Antonija Pešuta, Zvonimira Ante Stamaća i mnogih drugih.

Osim KSET-a, priznanja HGU-a za 2016. godinu dobili su i aranžer i producent Remi Kazinoti, Atomsko sklonište, Let 3, klapa Cambi te Branko Paić, vlasnik izdavačke kuće Scardona, kojemu u referencama piše i da je organizator legendarnog koncerta Prljavog kazališta na Trgu bana Josipa Jelačića u listopadu 1989., na kojemu se okupilo 200 tisuća ljudi.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X