Glumci Vrdoljakovog ‘Generala’ će sudskim putem ishoditi honorare koje im redatelj duguje već dvije godine

Goran Navojec je u pisanoj izjavi Indexu potvrdio da još uvijek nije vidio honorar od svoje uloge u filmu / seriji ‘General’ koja već tjednima izaziva urnebesne komentare i poruge gledatelja otkad je krenula s emitiranjem na HTV-u.

Goran Višnjić i Goran Navojec – prizor iz filma ‘General’, redatelja Antuna Vrdoljaka (Izvor: General)

Izuzetno loša dramaturgija i katastrofalno odrađena rekvizita i scenografija provotno filma, a odnedavno i serije “General” redatelja Antuna Vrdoljaka čija propast je počela još na prošloljetnom Pula Film Festivalu je izgleda samo vrh ledenog brijega oko tog najskupljeg produkcijskog projekta u posljednjih nekoliko godine. Naime, glumac Goran Navojec, a potom i Mustafa Nadarević su potvrdili kako glumačka postava još uvijek nije dobila kompletne honorare za svoj rad i kako će nakon dvije godine čekanja zaostatke zatražiti sudskim putem.

Produkcijska kuća Kiklop film, u kojoj je izvršni producent Antunov sin Andrija Vrdoljak, dok je otac potpisan kao scenarist, redatelj i koproducent (drugi je Goran Višnjić, koji ujedno tumači lik Ante Gotovine), nije dužna samo glumcima. “Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala…”, pojasnio je Navojec Indexu.

Kako doznaju drugi mediji, Andriji Vrdoljaku je navodno isplaćen iznos od HAVCA i HTV-a za honorare glumcima i produkciji, ali on nije uplate proslijedio njima.

“Neshvatljivo mi je da nositelji projekta financiranog javnim novcem HRT-a i HAVC-a, koji je svojevremeno dobio epitet projekta od državnog značaja, svoje suradnike tretiraju na način da ih ne plate. Budući da se radi o novcu poreznih obveznika, mislim da je došlo vrijeme da se o ovoj temi javno progovori”, izjavio je Goran Navojec.

Podsjećamo da je “General” samo od HTV-a dobio 9,6 milijuna kuna, a od Hrvatskog audiovizualnog centra 4,2 milijuna kuna. To je ono što se zna, no nije poznato koliko je još iznosila pomoć, što u novcu, što u tehnici i drugim materijalnim sredstvima od strane Ministarstva obrane i brojnih jedinice lokalne uprave i samouprave navedenih na špici “Generala”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X