Glumci Vrdoljakovog ‘Generala’ će sudskim putem ishoditi honorare koje im redatelj duguje već dvije godine

Goran Navojec je u pisanoj izjavi Indexu potvrdio da još uvijek nije vidio honorar od svoje uloge u filmu / seriji ‘General’ koja već tjednima izaziva urnebesne komentare i poruge gledatelja otkad je krenula s emitiranjem na HTV-u.

Goran Višnjić i Goran Navojec – prizor iz filma ‘General’, redatelja Antuna Vrdoljaka (Izvor: General)

Izuzetno loša dramaturgija i katastrofalno odrađena rekvizita i scenografija provotno filma, a odnedavno i serije “General” redatelja Antuna Vrdoljaka čija propast je počela još na prošloljetnom Pula Film Festivalu je izgleda samo vrh ledenog brijega oko tog najskupljeg produkcijskog projekta u posljednjih nekoliko godine. Naime, glumac Goran Navojec, a potom i Mustafa Nadarević su potvrdili kako glumačka postava još uvijek nije dobila kompletne honorare za svoj rad i kako će nakon dvije godine čekanja zaostatke zatražiti sudskim putem.

Produkcijska kuća Kiklop film, u kojoj je izvršni producent Antunov sin Andrija Vrdoljak, dok je otac potpisan kao scenarist, redatelj i koproducent (drugi je Goran Višnjić, koji ujedno tumači lik Ante Gotovine), nije dužna samo glumcima. “Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala…”, pojasnio je Navojec Indexu.

Kako doznaju drugi mediji, Andriji Vrdoljaku je navodno isplaćen iznos od HAVCA i HTV-a za honorare glumcima i produkciji, ali on nije uplate proslijedio njima.

“Neshvatljivo mi je da nositelji projekta financiranog javnim novcem HRT-a i HAVC-a, koji je svojevremeno dobio epitet projekta od državnog značaja, svoje suradnike tretiraju na način da ih ne plate. Budući da se radi o novcu poreznih obveznika, mislim da je došlo vrijeme da se o ovoj temi javno progovori”, izjavio je Goran Navojec.

Podsjećamo da je “General” samo od HTV-a dobio 9,6 milijuna kuna, a od Hrvatskog audiovizualnog centra 4,2 milijuna kuna. To je ono što se zna, no nije poznato koliko je još iznosila pomoć, što u novcu, što u tehnici i drugim materijalnim sredstvima od strane Ministarstva obrane i brojnih jedinice lokalne uprave i samouprave navedenih na špici “Generala”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X