Gogol Bordello dolazi na INmusic festival

Koga god zbunjivao naziv Gogol Bordello, još će više biti zbunjen muzikom koju stvara ovaj bend; nešto što se opisuje kao “ukrajinsko-ciganski-punk-cabaret” osobit je stil ove multikulturalne skupine koja priča priču američkog imigranta. Gogol Bordello je geneza nove estetike koja upotpunjava prazninu i gradi most između istočnoeuropske, romske i zapadne kulture.

Gogol Bordelo

Lider i osnivač ovog neobičnog benda je Eugene Hütz, rođen u Kijevu, živio u Italiji, Poljskoj, Mađarskoj i Austriji, da bi na kraju došao u New York gdje je i krenula uspješna priča Gogol Bordella. Hützov glazbeni ukus kretao se od izvođača poput The Birthday Party i Einstürzende Neubauten, da bi na svom životnom putu kroz različite kulture otkrio i ljepote ciganske glazbe. Stigavši u New York, okružio se živopisnom ekipom s kojom je počeo nastupati. Rezultat je bio zanimljiv spoj koji je podsjećao na fuziju politički nastrojene Mano Negre i otkačene zabave Leningrad Cowboysa sa druge strane. Nakon uspješnog prvog singla uslijedio je i album prvijenac koji je producirao oduševljeni Jim Sclavunos, član Caveovih Bad Seedsa. Album “Gypsy Punks – Underdog World Strike” iz 2005. producirao je moćni Steve Albini (koji je radio sa Nirvanom i Pageom & Plantom, između ostalih), a njihov album iz 2010. “Transcontinental Hustle”, producirao je nitko drugi nego Rick Rubin, koji stoji iza produkcije izvođača poput Johnnya Casha, Rage Against The Machine, Adele i mnogobrojnih drugih glazbenika.

Gogol Bordello pridružuju se programu ovogodišnjeg INmusic festivala, zajedno sa najavljenim izvođačima The Cranberries i Mando Diao, a festivalske ulaznice za INmusic 2012 u prodaji su u Tisak Media centrima po cijeni od 290 kuna!

Gogol Bordello gostovali su na mnogim velikim glazbenim festivalima poput Roskildea, Bonnarooa, Reading and Leedsa, Lollapalooze, Rock am Ringa i Rock im Parka, Szigeta itd. Live nastupi Gogol Bordella divlje su fešte koje uključuju niz različitih instrumenata, ponekad i cirkusante ili pirotehniku, zborove i trubače, a šaroliki kostimi sastavni su dio programa.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X