Gordana Marković objavila prvi samostalni album i video spot za novi singl

Gordana Marković objavila prvi samostalni studijski album naziva ‘Obrisi’. Predstavljen je i novi singl ‘O tome su svi govorili’, s pratećim video spotom snimljenim u predivnom krajoliku južnog dijela Izraela.

Gordana Marković (Foto: Josip Ninković)

S prvim danima proljeća zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavila je svoj prvi samostalni studijski album – naslova „Obrisi”.

Početkom prošle godine, Gordana Marković, koju smo do sada imali priliku upoznati kroz rad u skupini Auguste te kao redovitu izvođačicu HRT-ovog showa „A strana”, hrabro je zakoračila u samostalnu glazbenu karijeru. Kroz 2019. objavila je autorske singlove „Što smo naučili”, „Učini što moraš” i „U tišini”, a sada je prilika da nam se predstavi i kroz svoj prvi samostalni studijski album „Obrisi”.

Izdanje „Obrisi” donosi ukupno deset pjesama, za čiju produkciju je zaslužan Tomislav Franjo Šušak (Vatra), s kojim je započela suradnju još za vrijeme aktivnosti u skupini Auguste. Nove pjesme nastajale su u periodu od godinu dana, a o iščekivanju objave svog prvog albuma Gordana iskreno otkriva: „Nadam se da neće biti predramatično ako kažem da je moj samostalni, kantautorski album nešto što sam oduvijek htjela snimiti. Uz veliku pomoć i podršku Tomislava Šuška i Jerka Jurina ta se ideja počela lagano konkretizirati kada smo snimili prvu pjesmu, „Što smo naučili”. Tada sam znala da imam pravi tim oko sebe i da će cijeli proces biti kreativan, zabavan i posložiti se točno onako kako treba.”

Kao novi singl s albuma predstavljena je i pjesma „O tome su svi govorili”, zajedno s pratećim videospotom, ovom prigodom početkom godine snimljenim u predivnom krajoliku južnog dijela Izraela. Spontana odluka odvela je Gordanu Marković i njenog prijatelja i dugogodišnjeg suradnika – redatelja Josipa Ninkovića u tamošnji posjet zajedničkom prijatelju, gdje su zatim odlučili snimiti i ovaj videospot.

„Veliki sam ljubitelj putovanja, pa kada se pružila prilika da se spoje moje dvije najveće ljubavi – putovanje i glazba – nije bilo sretnije osobe od mene!” otkriva Gordana o ovom pothvatu i nastavlja: „Bili smo smješteni u Jeruzalemu, ali lokacije koje smo odabrali za snimanje nalaze se na južnom dijelu zemlje, u blizini granice s Egiptom. Samo snimanje je proteklo spontano, jer Josip i ja već dugo surađujemo, a zapravo je najveći izazov bio kako s jako malo opreme i ograničenom prtljagom snimiti spot! Ali uspjeli smo!”.

U samom procesu kreiranja novog albuma Gordani se u studiju pridružila nekolicina kvalitetnih imena domaće glazbene scene; kao stalni član njenog pratećeg benda bubnjeve je snimio Jerko Jurin; dionice violončela odsvirao je Matej Milošev, dok su za gitare zaslužni Filip Pavić, Miroslav Gugić i Luka Čapeta. Svoj doprinos pojedinim pjesmama dali su i Marko Radić, Jaka Arh, Tomislav Mihaljević, Lovro Knežević i Branimir Norac, a dio instrumenata odsvirali su i sama Gordana te producent Tomislav Franjo Šušak.

Osim sviračkih, album „Obrisi” donosi i suradnje u sferi autorskog doprinosa drugih glazbenih imena; tako već spomenuti Miroslav Gugić i Matej Milošev potpisuju pjesmu „Samo ja”; talentirani i sve zamijećeniji Matija Cvek supotpisuje pjesmu „Čekam tvoj znak”, Zrinka Kunić supotpisuje pjesmu „Iz navike”, dok je Ivana Lulić, koja je s Gordanom činila duo Auguste, suautorica pjesme „Idi tamo gdje je ljubav”. Kreativno rješenje naslovnice albuma djelo je dizajnerice Zorice Adamović, koja je zaslužna za likovno oblikovanje i fizičkog izdanja albuma, koje će biti dostupno naknadno.

Objava novog albuma trebala je biti popraćena i koncertnom promocijom 25. ožujka u zagrebačkom Kulturnom centru Mesnička, no poštujući sve aktualne mjere nadležnih institucija, koncert je odgođen te će novi datum biti poznat naknadno.

Album „Obrisi” je od 20. ožujka dostupan diljem svijeta u digitalnom obliku – u Hrvatskoj putem Deezer, Google Play i YouTube Music platformi, a o njegovoj objavi glavna akterica ove priče zaključuje: „Ono što je meni bio najveći izazov je kroz tekstove i glazbu izraziti ono što želim, ono što mislim da je moj stil i stvoriti glazbu iza koje ću moći stajati u potpunosti i reći – da, to je moj album!”

Album „Obrisi” – popis pjesama:

1. Što smo naučili
2. Učini što moraš
3. U tišini
4. O tome su svi govorili
5. Cijeli moj svijet
6. Iz navike
7. Samo ja
8. Idi tamo gdje je ljubav
9. Čekam tvoj znak
10. Jedan tren

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X