Grad New York odao počast Wu-Tang Clanu– nisu dobili ulicu već cijeli kvart

Da su Wu-Tang Clan najveća hip-hop grupasvih vremena, potvrdile su i gradske vlasti u New Yorku, koji su im odali počast kakva se rijetko viđa. Mnogi tek posthumno dobiju ulicu sa svojim imenom, dok je za Wu-Tang Clan, zvijezde ovogodišnjeg Sea Stara, i to na vrhuncu karijere, u gradu koji nikad ne spava odvojen cijeli jedan kvart.

Wu-Tang Clan (Foto: promo)

Nekoliko ulica koje čine Park Hill, četvrt njujorškog Staten Islanda, jednog od pet djelova ove metropole, od sada službeno nose ime “Wu-Tang District”, u čast jedne od najvećih grupa u povijesti glazbe, a koji potječu baš iz tog kvarta. Svečana ceremonija dogodila se nakon što je gradsko vijeće New Yorka u prosincu, jednoglasno odlučilo da ovi hip hop velikani zaslužuju svoju ulicu zbog svog doprinosa lokalnoj zajednici, ali se ta odluka do danas pretvorila u to da Wu-Tang Clan nakon 40 milijuna prodanih albuma, niza nagrada i vlastite robne marke, danas imaju i svoj kvart u najpoznatijem gradu na planeti.

Ceremoniji je prisustvovalo i nekoliko gradskih vjećnika uz članove Wu-Tang Clana:”Ovo je sjajan dan i drago mi je da imamo mogućnost odati počast našim lokalnim herojima, mladim ljudima koji su stavili Staten Island na internacionalnu mapu” – izjavila je medijima gradska vjećnica Debbie Rose i dodala: “Suočeni s brojnim preprekama, oni su se pokazali, ne samo kao vrhunski rap i hip hop izvođači, već i kao inspiracija brojnim svjetskim glazbenicima i pravcima na koje su utjecali”. Raekwon The Chef na svom je Facebooku podijelio video otkrivanja table uz riječi: “Hvala Staten Island, New York.”

Wu-TangClan potvrdili su početkom travnja dolazak na Sea Star Festival i to u sklopu velike svjetske turneje kojom obilježavaju 25 godina od izlaska možda i najutjecajnijeg rap albuma – “Enter theWu-Tang (36 Chambers)”. Njihov nastup na Addiko Tesla pozornici u subotu 25. svibnja bit će ekskluzivan za cijelu centralnu, južnu i istočnu Europu, a sama objava pokrenula je fanovski desant na Umaga sa doslovce svih strana svijeta. Wu-Tang Clan predvodizvjezdani lineup moćnogtrećeg Sea Star koji se od 24.do 25. svibnja u Umagu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh