Grad u američkoj državi Washington će slaviti ‘Dan Nirvane’

Gradić Hoquiam u sjevernoameričkoj državi Washington od iduće godine će svakog 10. Travnja proslavljati ‘Dan Nirvane’.

Nirvana - Kurt Cobain (Foto: Zoran Jaćimović)

Nirvanin frontmen Kurt Cobain živio je u Hoquiamu u jednom period svog života. Grad je udaljen svega četiri milje od pjevačevog rodnog grada Aberdeena. 10. travnja 2014. će se proslavljati ulazak grupe Nirvana u Rock And Roll Hall Of Fame, koji će se dogoditi tog datuma, a ujedno će u Hoquiamu to biti i “Dan Nirvane” u budućnosti. O “Danu Nirvane” pričao je i gradonačelnik Hoquiama, Jack Durney na lokalnoj radio stanici KXRO: “Grupa Nirvana je velika čast za cijelu zajednicu. I mislim da je dobro što je Kurt Cobain neko vrijeme živio u Hoquiamu. On i Krist Novoselic dio su naše zajednice i mislim da je red da im ista ukaže i tako veliku čast.“

Iduće godine u Rock And Roll Hall Of Fame po glasovima izbornog tijela ulaze Nirvana, Kiss, Peter Gabriel, Hall And Oates, Cat Stevens i Linda Ronsradt dok će Springsteenov E Street Band dobiti nagradu za muzičku izvrsnost. Po pravilima Kuće slavnih pravo na ulazak imaju samo oni koji su prvi album objavili najmanje 25 godina od trenutka ulaska. Nirvana je svoj debi album „Bleach“ objavila 1989. godine te je jedan od rijetkih bendova kojem je već po prvoj nominaciji odobren ulazak u Rock And Roll Hall Of Fame.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X