Grad Zagreb poslao nalog za zatvaranje Boogalooa, pokrenuta peticija protiv zatvaranja kluba

Danas je na stranici Change.org pokrenuta peticija protiv zatvaranja zagrebačkog kluba Boogaloo. Klub bi po nalogu Grada Zagreba trebao prestati s radom 10. listopada ove godine.

Boogaloo, Zagreb (Foto: Changes.org)

“Nakon što je od Grada Zagreba stigao nalog za zatvaranje vrata, klub Boogaloo više neće imati dozvolu za rad od 10. listopada. Unatoč velikom radu na sprječavanju zatvaranja, Grad Zagreb je vodeći uzrok ovog prestanka rada jer smatraju da mjesto treba dati neprofitnoj udruzi. Zapošljavajući oko 40-50 zaposlenika svaki mjesec, svi poslovi sada su pod neposrednom prijetnjom”, stoji u peticiji na Change.org.

Nadalje se navodi: “Klub Boogaloo (ex. OTV) jedan je od najdugovječnijih zagrebačkih klubova koji je također dobio nagradu za najbolji veliki klub od strane Ambasadora. Budući da ugošćuje DJ-e i glazbenike iz cijelog svijeta, gubitak ove institucije noćnog života bilo bi srceparajuće za sve ljubitelje glazbe i kulture u njenom širem smislu. Smatran drugim domom za mnoge Zagrepčane, Boogaloo je također važno gospodarski mjesto i živahno središte kulture mladih dugi niz godina, kao i mjesto za kavu tijekom tjedna. Radi se o jednoj zajednici, o kulturi u kojoj bez obzira koliko ste stari, bogati ili siromašni, koje ste boje kože ili spola, dobrodošli ste u klub. Svi dolaze s ciljem ujedinjenja i da se dobro zabave te napuste klub s osmijehom na licu. Ovom peticijom želimo pokazati da je problem veći i da zatvaranje kluba nije rješenje.”

Peticiju možete potpisati ovdje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X