Grammy 2023: Harry Styles ima album godine, Beyoncé rekorderka, Viola Davis ima EGOT

Doista nepredviđenu pobjedu u kategoriji pjesme godine odnijela je veteranka Bonnie Raitt.

65th Annual GRAMMY Awards

Beyoncé je sinoć postala izvođačicom s najviše osvojenih Grammyja u povijesti. Ukupno u karijeri odnijela ih je 32, dodavši sinoć nizu još četiri pobjede,. Pobjeda njezine ploče “Renaissance” u kategoriji najboljeg dance ili elektroničkog albuma donijela joj je rekord, nakon što je pobijedila i u konkurenciji najbolje R&B pjesme s “Cuff It”, najbolje dance/elektroničke snimke te tradicionalne R&B izvedbe.

Osim Beyoncéinog postignuća nije bilo višestrukih dobitnika koji bi s lakoćom došli na sve naslovnice. Nagrade u tri glavne kategorije svih žanrova pripale su različitim pobjednicima, a niti jedan nije bio onaj koje se naširoko prognoziralo. Harryju Stylesu pripala je nagrada za album godine, Lizzo je osvojila snimku godine, dok je doista nepredviđenu pobjedu u kategoriji pjesme godine odnijela veteranka Bonnie Raitt.

Osim za album godine, Styles je osvojio i kipić za pop vokalni album, a “Harry’s House” je osvojio i za najbolje snimljeni album izvan domene klasike, premda taj trofej ne ide Stylesu. Ostali višestruki dobitnici uključivali Brandi Carlile s tri trofeja, te tri nagrade za glazbu iz filma “Encanto”. Raitt je završila s dva Grammyja, pobijedivši još i u kategoriji americane, a među ostalim dobitnicima našli su se i Sam Smith i Kim Petras za izvedbu pop dua ili grupe za singl “Unholy” te Willie Nelson za najbolji country album.

Viola Davis postala je 18. osoba koja je postigla EGOT status, osvojivši nagrade Emmy, Grammy, Oscar i Tony. Davis je sinoć upotpunila svoju kolekciju osvojivši nagradu za najbolju audio knjigu za svoju autobiografiju “Finding Me”. Zvijezda je osvojila Oscar za najbolju sporednu glumicu 2016. za film “Fences”. Emmy joj je dodijeljen za TV dramu “How To Get Away With Murder”, a ima i dvije nagrade Tony za svoj kazališni rad u predstavama King Hedley II (2001) i Fences (2010).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X