Grammy najavio promjene pravila u nagradama već od 2022. godine

U kategoriju albuma godine uneseno je najviše promjena.

Plakat 63. dodjele Grammyja (2021.)

Promjene su uslijedile nakon najave u travnju da će organizacija ukinuti svoj Odbor za pregled nominacija, koji je posljednjih godina izazvao brojne kontroverze.

Od 2022. godine u kategoriji Albuma godine bilo koji producent, tekstopisac, inženjer zvuka ili umjetnik na albumu nominiranom za album godine također će dobiti nominaciju, čak i ako je radio samo na jednoj pjesmi dotičnog albuma. Prije su nominacije dobivale samo osobe koje su zaslužne za 33 posto ili više vremena trajanja albuma.

Izmijenila su se i pravila za ispunjavanje uvjeta za Album godine, što znači da svaki album koji se predloži za nominaciju mora sadržavati najmanje 75 posto nove snimljene glazbe.

Ostale značajne promjene za buduće ceremonije Grammyja uključuju novo pravilo koje zabranjuje članovima Akademije i njihovim publicistima lobiranje za bilo koje snimke osim vlastitih, kao i preimenovanje kategorije Najbolja plesna snimka (Best Dance Recording), koja će od 2022. biti poznata kao Dance / Electronic Recording kategorija.

Ranije ovog mjeseca The Weeknd je potvrdio da će nastaviti bojkotirati Grammyje unatoč njihovim nedavnim promjenama pravila: “Iako neću prijavljivati ​​svoju glazbu, nadam se da će se nedavno priznanje Grammyja za korupciju odraziti pozitivnim potezom za budućnost ove iscrpljene nagrade i da će pružit umjetničkoj zajednici poštovanje koje zaslužuje transparentnim postupkom glasanja.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X