Grandmaster Flash, kamen temeljac hip-hop kulture, prvi put u Hrvatskoj

Grandmaster Flash, legendarni DJ, inovator, pionir, jedan od kreatora hip-hop kulture dolazi u Zagreb, u The Garden Brewery, u nedjelju 19. studenog.

Grandmaster Flash
Grandmaster Flash

Turneja “Hip Hop, People, Places and Things” vodi ga na put po Europi i SAD-u, a jedina postaja u regiji je Zagreb gdje će predstaviti ekskluzivni audio-video nastup. U prodaji je ograničen broj ulaznica.

Dolazeći iz južnog Bronxa ranih 70-ih, Grandmaster Flash je neosporno jedan od najvećih inovatora hip-hopa. U ranim danima žanra, manipulirao je glazbom tako što bi stavio prste na vinil ploču, začetnik je tehnike miksanja i scratchanja, usavršio je beat looping, te otkrio mnoge legendarne beatove koji se i dan danas koriste u glazbi, stoga ne čudi da ga je New York Times nazvao prvim virtuozom hip-hopa. Također je i prvi hip-hop izvođač koji je primljen u Rock and Roll Hall of Fame.

Grandmaster Flash donosi svoj sjajni live show, prvu interaktivnu vizualnu povijest hip-hop block partyja u zagrebački kvart Žitnjak. Glazba 70-ih je pogonila probitak hip-hopa, a mnogo utjecaja iz tog vremena se izgubilo. S pristupom arhivskim master snimkama, fotografijama, videima većine izdavačkih kuća, show koji donosi Grandmaster Flash je slavlje najformativnijeg razdoblja žanra.

Počeo je s kolekcijom ploča svog oca, da bi kao tinejdžer prostudirao stilove Pete Jonesa, Kool Herca ili Grandmaster Flowersa, a kasnije je bio zaslužan za kreiranje i usavršavanje DJ tehnika backspin ili quick-mix, kao i umjetnosti scratchanja. Grandmaster Flash je najpoznatiji po radu sa svojom grupom Furious Five, s članovima poput Cowboya koji je skovao termin hip-hop, ili Melle Mela koji je bio prvi raper koji se prozvao MC-jem. Uskoro su dobili legendarni status, a njihov inovativni album prvijenac “The Message” uveo je hip-hop kao sredstvo komentiranja društvenih situacija. Danas je Grandmaster Flash glas cijele generacije hip-hop pionira iz 1970-ih. Od sjajnih live nastupa, preko uloge glazbenog supervizora na Netflixovoj seriji “The Get Down”, on je povjesničar, pripovjedač i kuturna sila.

Inovator hip-hopa, kao i miksanja, pokazat će originalne tehnike iz 70-ih, s originalnih ploča i pokazati izvorne omote na ekranu, demonstrirajući tako sjajnu povijest hip-hopa, mjesta, ljudi, na velikom interaktivnom vizualnom hip-hop block partyju.

U prodaji je ograničen broj ulaznica po cijeni od 150 kuna, a možete ih pronaći u sustavu Entrio.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X