Greta Van Fleet ima novi singl ‘Heat Above’ s nadolazećeg albuma

‘The Battle at Garden’s Gate’ izlazi 16. travnja ove godine.

Greta Van Fleet (Foto: Republic Records)

Ukorijenjena u stvarnosti ovih teških vremena, pjesma dolazi kao inspirativan odgovor na trenutnu negativnost u svijetu. “Na ovom je svijetu ostalo puno ljubavi, iako se to možda ne čini tako”, rekao je basist i klavijaturist Sam Kiszka u izjavi za novinare. “I o tome se radi u “Heat Above “, zajedno posežemo do zvijezda.”

Pozitivna vibra pjesme uparena s tipično trijumfalnom isporukom Grete Van Fleet čini “Heat Above” posebno grandioznim. Vokal Josh Kiszka nastavlja s lakoćom udarati u visoke note, a bend zvuči samouvjereno kao i uvijek, gradeći leteći krešendo.

Dok grupu Greta Van Fleet neprestano uspoređuju s Led Zeppelin na prethodnim EP-ima i debitantskom albumu, čini se da bend istražuje još prog rock zvuka u novom naporu, a “Heat Above” čak odaje neke Rush vibracije.

Kao što je Sam objasnio, pjesma premošćuje jaz između ranog materijala benda i novog albuma.

“Pa, na neki način to djeluje kao mala teza u cijelom ovom radu”, rekao je Zaneu Loweu u intervjuu za Apple Music. “I zaista, mislim da to posebno premošćuje prethodni album s ovim najnovijim albumom. Ova pjesma je nastajala godinama. Mislim da je to najstarija pjesma na albumu. Htjeli smo je snimiti i prije, ali jednostavno nismo stigli. Izvukli smo je s police, otpuhnuli prašinu s nje i malo je izmijenili i sad je tu.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X