Grohl nije mogao podnijeti pogledati dokumentarac o Cobainu

Dave Grohl nije mogao podnijeti pogledati ‘Montage of Heck’, dokumentarni film o Kurtu Cobainu, rekao je u intervjuu za The Washington Post.

Dave Grohl, kadar iz 'Back and Forth', filma o Foo Fightersima
Dave Grohl, kadar iz ‘Back and Forth’, filma o Foo Fightersima

Grohl, frontmen grupe Foo Fighters i nekadašnji bubnjar grupe Nirvana u kojoj je svirao s Cobainom, ispričao je novinama da je bio prestravljen kada je njegova supruga nedavno na HBO TV programu naletjela na spomenuti dokumentarac.

Grohl pretpostavlja da je pogledao svega 10-ak minuta iz sredine filma te da se okrenuo i odlučio spavati. “Sve te snimke Cobaina dok je bio dijete su me rastužile, još da sam pogledao turobne snimke s kraja njegova života, to bi me uništilo”, rekao je Grohl.

Brett Morgen, autor dokumentarca, intervjuirao je i Grohla ali njegove snimke nije uvrstio u film. Morgen je svoju odluku pojasnio Rolling Stoneu kako nije bilo potrebno u film uvrstiti razgovore s oba preostala člana benda Nirvane.

“Bilo je dovoljno da se u filmu pojavi samo Krist Novoselic, basist grupe. Uostalom, Grohl je bio zauzet snimanjem albuma, a intervju s njim je napravljen tri tjedna nakon što je film završen. Taj smo intervju napravili iako sam bio gotovo siguran da ga nećemo uspjeti ubaciti u film netom prije početka Sundance festivala na kojem je trebao biti premijerno prikazan”, rekao je Morgen.

Zanimljivo je što je Grohl uz Buzz Osbornea još jedna od osoba bliskih s preminulim Cobainom koja je dala negativan komentar na “Montage of Heck”.

Saznajte više: Buzz Osborne: Film o Kurt Cobainu je potpuno sranje

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X